Vlad Schlezak: Adevăratul sens al Crăciunului este dragostea

Consider și eu că adevăratul sens al Crăciunului este dragostea. Biblia afirmă în Ioan 3:16„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Adevăratul sens al Crăciunului este sărbătorirea acestui incredibil act de dragoste al lui Dumnezeu. Vedem că la El dragostea nu e doar un substantiv ci și un verb. Iubirea și dragostea sunt clar definite de Dumnezeu în Scriptură. Nu este o iubire cu sens răstălmăcit în numele căreia se fac atrocități. În greaca biblică sunt 4 cuvinte ce definesc iubirea, nu doar unul.

Povestea de Crăciun nu este o plăsmuire a imaginației umane, nu este un substitut păgân poleit cu sclipici ci este povestea lui Dumnezeu care a devenit om în persoana lui Isus Cristos. Dumnezeu a făcut asta din iubire pentru noi. Pentru că noi avem nevoie de un Mântuitor. De un Salvator.

De ce ne iubește Dumnezeu așa mult? Pentru că El însuși este dragoste, conform Ioan 3:17„Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Sărbătoresc Crăciunul în fiecare an pe care mi l-a mai dăruit Dumnezeu în semn de mulțumire pentru ceea ce a făcut El pentru mine. Îmi amintesc de nașterea Domnului Isus Cristos. Mă închin Lui și Îl laud. Crăciunul înseamnă dragoste. Dragostea Domnului a creat această singură cale pentru ca noi să ne putem petrece eternitatea cu El: L-a dat pe singurul Său Fiu ca să ia pedeapsa noastră pentru păcatele noastre. El a plătit prețul și noi suntem liberi de condamnare acceptând cadoul Său de dragoste: pe Domnul Isus Cristos, conform Romani 5:8„Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.”

Dragostea lui Dumnezeu și Cristos sunt centrul Crăciunului. Nu îl pot scoate pe Cristos din Crăciun. E ca și cum aș mânca pâine cu gem dar fără pâine și fără gem. E ca și cum aș bea un pahar de apă, dar fără apă.

Un studiu spune că pandemia de coronavirusul a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni. Un studiu britanic a găsit că mai mult de jumătate din adulți și peste 2/3 din tineri au spus că sănătatea lor mintală s-a înrăutățit în timpul lockdown-ului. Studiul spune că mulți au dezvoltat noi probleme de sănătate mintală ca rezultat al pandemiei și că pentru unii din noi problemele de sănătate mintală care deja existau s-au înrăutățit.

Singurătatea, frica, anxietatea, panica, slăbiciunea, amărăciunea sunt doar câteva din problemele discutate. Ieremia a fost sin­gur, chiar deprimat puternic în Plângeri 3, Ilie, Moise au fost și ei singuratici.

Relația bună a omului cu Dumnezeu sparge sin­gu­rătatea, chiar mai mult, te face să înțelegi nevoia de părtășie cu alți oameni, mai ales creș­tini, o părtășie sfântă, cris­to­centrică, de încurajare, de iertare, de iubire creștină, de ajutorare, de grijă. Astfel orice urmă de singurătate este ștear­să.

Mai mult, făcând binele descris în Biblie altora, vei fi privit cu ochi buni și de cei pe care i-ai ajutat, iar crescând în ochii lor, vei crește tu în propriii tăi ochi. Te va ajuta la creș­terea stimei de sine despre care se tot vorbește.

Dacă singuraticul are gânduri de sinucidere, trimite-l urgent la medic sau la un consilier creștin competent care să poată implica un medic, când e necesar și pastorul. Dar nu uita de Cristos. Pe El îl sărbătorim de Crăciun. Încrede-te în Dumnezeu. El nu e om să dezamăgească. Un Crăciun binecuvântat!

Dr. Vlad Schlezak
*Cardul l-am desenat cu ocazia acestui Crăciun, creioane colorate, vopsea pe carton

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.