„Nu te Teme, Eu te sprijinesc” cel mai căutat verset din Biblie în 2020!

Cel mai căutat verset din Biblie în 2020 a fost cel cu o poruncă și promisiune clară din partea Lui Dumnezeu: „Nu te Teme, Eu te sprijinesc”!

Într-un an de criză și pandemie, cel mai căutat verset din Biblie, conform dezvoltatorilor aplicației de citire a Bibliei YouVersion a fost cel de la Prorocul Isaia, unde Dumnezeu dă o poruncă și face o promisiune clară: „Nu te Teme, Eu te Sprijinesc”!

Versetul este scris la Prorocul Isaia 41:10 și sună astfel: „Nu te teme, căci Eu Sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu Sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare”.

Anul acesta oamenii au căutat versete din Biblie cu 80% mai mult decât un an în urmă. De menționat că doar în aplicația YouVersion căutările deja au depășit cifra de 600 milioane în acest an. În acest an oamenii au atras o mai mare atenție citirii Bibliei, doar în această aplicație au fost citite peste 43 miliarde capitole din Biblie. YouVersion este cea mai răspândită aplicați de citire a Bibliei, cu peste 1,5 mii traduceri ale Bibliei în sute de limbi ale lumii. Pentru limba română aplicația are 10 traduceri diferite ale Bibliei, iar în limba rusă sunt 11 traduceri.

Interesant că personal am citit Biblia de la un capăt la altul de mai multe ori și la fiecare citire însemnez cele mai interesante versete, iar acesta de la Isaia l-am trecut cu vederea 47 de ani și doar în acest an l-am observat și eu și l-am marcat pentru mine în acest an.

Trebuie să vă spun că, dezvoltatorii români au creat o aplicație de citire a Bibliei pentru vorbitorii de română eBiblia, în care puteți găsi 28 de traduceri ale Bibliei în limba română precum și câteva traduceri în engleză, greacă sau rusă. În aplicația românească puteți găsi Prima ediție a Noului Testament în limba română de la Belgrad de la 1648, precum și alte versiuni importante ale Bibliei cum ar fi: Biblia Sinodală, Biblia de la Blaj, Biblia Regelui Carol II, Biblia Cornilescu și Biblia Romano-Catolică. În traducerea Sinodală a Bibliei fraza „Nu te teme” se repetă de 52 ori, câte odată pentru fiecare săptămână din an.

Anul acesta, doritorii de a citi Biblia de pe telefoanele mobile a crescut considerabil, iar numărul lor a ajuns la 450 milioane doar pe aplicația YouVersion.

Fiecare al 3-lea creștin din lume are instalat în telefonul său mobil cel puțin o aplicație de citire a Bibliei.

Veaceslav Ioniță
Expert economic și colecționar de Biblii

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.