Ioan Ciobotă: Se poate să fi diferit de turmă

6 ianuarie 2021

„Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.” (Geneza 6:5)

Video aici: https://www.youtube.com/watch?v=f-oSj-IXSr4

În filmul „Lista lui Schindler” este vorba despre un industriaș, Oskar Schindler, care face tot ce poate ca să salveze evrei de la exterminare. Dupa ce vezi filmul, te întrebi și îți spui:

  • care este valoarea unui om?
  • cu puțin efort se mai putea salva încă un om.

Eu aș mai adauga o concluzie, și anume că SE POATE SĂ FII OM chiar în mijlocul nebuniei generale. Poți să fii OM în momentul când te lași călăuzit pur și simplu de conștiință, de principiile pe care Dumnezeu le-a pus în om, de dragostea față de semeni.

Daca ne întoarcem la vremurile dinainte de potop, cu toate că răutatea oamenilor era mare și gândurile lor erau îndreptate numai spre rău, exista totuși un om numit Noe. Noe era complet diferit de turmă:

„Noe era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu.” (Geneza 6:9)

Ca să poți să fii UN OM DUPA VOIA LUI DUMNEZEU, trebuie să umbli cu Dumnezeu, așa cum umbla Noe. Noe nu se uita „în gura lumii”, nu lua în seamă batjocurile batjocoritorilor din jurul lui, ci Îl cunoștea pe Cel PreaÎnalt.

Noe a umblat cu Dumnezeu înainte de potop, iar Dumnezeu l-a pus la adapost în timpul potopului. Pe Noe și întreaga sa familie.

Dumnezeu să ne ajute pe toți să ne vedem… dincolo.

Tu umbli cu Dumnezeu?

Autor: Ioan Ciobotă

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.