FACEBOOK și TWITTER au pierdut miliarde de dolari după restricționarea lui Donald Trump!

Giganții rețelelor de socializare Facebook și Twitter au pierdut colectiv 51.2 miliarde de dolari în valoarea de piață în ultimele două sesiuni de tranzacționare bursieră de când l-au interzis pe președintele Donald Trump pe platformele lor.

Marile companii de tehnologie – Big Tech – și o serie de figuri politice democrate au susținut că Trump a incitat la violență împotriva Capitoliului pe 6 ianuarie 2021. Incidentul ce a urmat a perturbat dezbaterile Congresului în timp ce parlamentarii au fost forțați să fie evacuați, măsurile de securitate fiind mult prea slab organizate pentru o instituție de asemenea calibru.

Imediat după incidente, președintele Trump a postat pe Twitter un apel către protestatari, cerându-le să „plece acasă în pace”. A denunțat violența ca pe un „atac atroce” care a „compromis scaunul democrației americane”. Nu este clar cine a instigat la asaltarea clădirii.

Săptămâna trecută, Twitter a introdus mai întâi restricții la un videoclip postat de președinte, apoi i-a suspendat temporar contul. Facebook a urmat exemplul la scurt timp. Două zile mai târziu, Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump, motivând încălcarea politicilor platformei. De asemenea, un număr mare de conturi pro-Trump au fost șterse de Twitter și Facebook.

Pe măsură ce utilizatorii au încercat să migreze către Parler și alte platforme de socializare, Amazon Web Services a suspendat serviciul Parler pe 11 ianuarie 2021, declanșând o acțiune în instanță la scurt timp.

Recent, YouTube a eliminat conținutul nou din contul lui Donald Trump și i-a suspendat cel puțin o săptămână canalul, invocând încălcarea politicilor platformei.

Toate acțiunile Big Tech din ultimele zile sunt emanația unei ideologii totalitare de reducere la tăcere a celor care diferă în opinie și este un atac concertat – politic, mediatic, tech – împotriva conservatorilor.

Sursa: Tribuna Românească

5 Comentarii
  1. iosif hamzo 20 ianuarie 2021 Reply
  2. iosif hamzo 20 ianuarie 2021 Reply
  3. iosif hamzo 20 ianuarie 2021 Reply
  4. DI 10 februarie 2021 Reply
  5. DI 10 februarie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.