Cum Martin Luther King Jr. și Billy Graham și-au unit forțele pentru a distruge barierele diferențelor de culoare cu Evanghelia

Sursa: CBN News

De ziua lui Martin Luther King, Jr., America onorează moștenirea și memoria liderului drepturilor civile, ucis în timp ce lupta pentru egalitate rasială și justiție în America. Majoritatea sunt conștienți de modul în care credința sa creștină i-a ghidat viața și l-a făcut să protesteze pașnic în Sud pentru a pune capăt segregării. Dar ceea ce unii nu știu, este faptul că Martin Luther King Jr., a luptat contra rasismului și într-un alt mod, prin participarea la o acțiune majoră pentru a împărtăși Vestea Bună a lui Isus Hristos: la cruciadele evanghelistice ale lui Billy Graham.

În 1953, în ciuda segregării și a tensiunilor rasiale, Graham a organizat o cruciadă în Chattanooga, Tennessee. Sute de mii de bărbați, femei și copii de toate rasele au stat împreună și s-au închinat Domnului.

„Dar când Dumnezeu te privește, El nu privește la aspectul tău exterior; Biblia spune că El privește la inimă”, a predicat atunci Graham.

Graham a vrut să facă mai multe pentru a pune capăt segregării, așa că atunci când colegul său, pastorul Howard Jones, i-a recomandat lui Graham să ducă mesajul Evangheliei pe străzile din New York, exact așa a și făcut. El a predicat miilor de oameni la Biserica Metodistă Salem, iar săptămâna următoare a plecat la Brooklyn.

Treptat, cruciadele din New York au devenit din ce în ce mai integrate din punct de vedere al rasei.

Apoi, în 1957, Graham l-a invitat pe bunul său prieten, Dr. Martin Luther King Jr. la unul dintre evenimente. În timpul acelei cruciade, Dr. King și pastorul Graham au stat împreună pe scena de la Madison Square Garden. Atunci King s-a rugat următoarele cuvinte:

„În aceste zile pline de tensiune emoțională, când problemele lumii sunt dinamice în măsură și haotice în detaliu, oferă-ne, Doamne, o viziune pătrunzătoare, o înțelegere largă, puterea de rezistență și de credință permanentă și salvează-ne de paralizia fricii dăunătoare. O Doamne, te rugăm să ne ajuți să lucrăm cu vigoare reînnoită pentru o lume fără război și pentru frăția care depășește rasa sau culoarea.”

De asemenea, King a rostit o binecuvântare pentru Graham și pentru lucrarea sa de evanghelizare.

În acea perioadă, Graham s-a confruntat cu o mulțime de critici din partea ambelor părți și chiar cu amenințări financiare pentru acțiunile sale, dar acest lucru nu l-a descurajat.

Se pare că King i-a sugerat lui Graham să se concentreze asupra sudului și să țină acolo întâlniri, ceea ce a și făcut. Graham a ținut cruciade din Arkansas până în Alabama.

În timp ce Graham a făcut turul regiunilor sudice, el a vorbit mulțimilor de rase mixte despre capacitatea lui Dumnezeu de a vindeca. În cele din urmă, Dumnezeu a folosit prietenia dintre King și Graham într-un mod puternic, pentru a dărâma multe ziduri în America.

Dr. King este citat spunând: „Dacă nu ar fi fost slujirea bunului meu prieten, Dr. Billy Graham, activitatea mea în mișcarea drepturilor civile nu ar fi fost la fel de reușită cum a fost.”

Sursa: CBN News

Traducere: Simona Augustinov

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.