Ioan Ciobotă: Muntele care se ridică și se aruncă în mare

„Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te şi aruncă-te în mare” şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.”
(Marcu 11:23)

În 22 Ianuarie 1939 a fost divizat atomul de uraniu. Energia incredibilă care este eliberată în urma spargerii unui atom a dus la tot ceea ce înseamnă domeniul atomic și nuclear de atunci încoace – centrale nucleare, arme atomice, etc.

Chiar dacă divizarea atomului de uraniu este un lucru foarte greu și foarte dificil, energia și puterea care rezultă din acest element invizibil cu ochiul liber sunt pe măsură. Merită toată munca și tot efortul. O centrală nucleară civilă produce energie pentru orașe întregi. Nu vorbim despre armele atomice sau nucleare…

La fel este și rugăciunea. În rugăciune există o putere fantastică, însă e greu, e dificil și cere dedicare, efort, voință și luptă ca să ajungi la acea comuniune extraordinară cu Dumnezeu. Dar și când ajungi la părtășie reală cu Domnul, atunci te apropii de „adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu!”. Romani 11:33

Puterea rugăciunii este grozavă!

Domnul Isus spune:

„Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo” şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.”
(Matei 17:20)

Știi cât de mare este un grăunte de muştar?… Cam atat:  .
Puterea de a arunca un munte în mare stă în INIMA ta, în CREDINȚA ta și în CEEA CE ZICI.

Care sunt munții din viața ta, pe care ai vrea să-i vezi aruncați în mare?

„Un ceas n-ai fost în stare să veghezi?”, îi spune Domnul Isus unui viitor mare apostol…

Ai vrea să te rogi măcar o oră pe zi, până la sfârșitul anului? Nu ai timp? Dar cât timp ai stat ieri pe telefon sau Internet? Mai gândește-te… CHIAR NU AI TIMP?

Domnul ne asigură: „Tot ce veţi cere cu CREDINȚĂ, prin RUGĂCIUNE, veţi primi.”
Unii primesc chiar și crucea…

Doamne ajută-ne să luptăm lupta cea bună!

Ioan Ciobotă
Redactor RVE Timișoara 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.