Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

ZIUA 16 – 21 Zile de Post și Rugăciune: Relații sănătoase

Ioan 13: 34
„Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții.”

Una dintre cele mai detestabile acțiuni din lume este spiritul de izolare și de individualism egoist. Mândria și împietrirea inimii i-au făcut pe oameni să nu se mai poată bucura de bunăstarea celorlalți. În locul simpatiei s-a furișat invidia iar nepăsarea și indolența a blocat dezvoltarea spiritului empatic.

Dincolo de barierele adânc înrădăcinate ale lumii: cele ale rasei, ale culorii, ale sexului, ale clasei sociale, ale stării economice sau ale apartenenței politice, dovada cea mai convingătoare că ai relații sănătoase este dată dragoste. Urmărim acest obiectiv de dragul Numelui lui Hristos și al misiunii lui Dumnezeu în întreaga lume.

Să împlinim porunca iubirii față de Dumnezeu, sporind totodată în dragostea față de semenii noștri, așa cum ne învață esența Evangheliei.

Să nu flirtăm cu lumea decăzută și cu pasiunile ei trecătoare, ci să iubim întreaga lume așa cum o iubește Dumnezeu.

Coloseni 3: 14-15
„Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii! Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre! Și fiți recunoscători!”

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.