Ioan Ciobotă: Gândește curat, trăiește curat, acționtează curat!

„Şi roadele atât de dorite sufletului tău s-au dus de la tine. Toate lucrurile alese, strălucite, sunt pierdute pentru tine, şi nu le vei mai găsi.” Apocalipsa 18:14

Sunt mulți oameni „mari” care dintr-o dată au devenit „mici” sau s-au stins de tot pentru că la un moment dat în viața lor „s-au jucat” cu păcatul. Despre unii s-a aflat când erau încă în viață, despre alții chiar în timp ce erau „sus”, iar despre alții doar după ce au trecut din viața aceasta „dincolo”… Unde au trecut, Dumnezeu știe…

1. Banii
Întotdeauna când ai 5 bani pe mână, și nu te vede nimeni, și nu stie nimeni ce faci cu ei, și NU SUNT ai tăi, ține cont că Dumnezeu te vede! Și nu e glumă, nici poveste. Cel PreaSfânt TE VEDE, OMULE ! Și la urmă „te văd” și oamenii. Ce faci în ascuns se va vesti de pe acoperiș.

2. Organizații oculte
Aici este cel rău, clar. Indiferent ce avantaje, titluri sau funcții poți ocupa datorită apartenenței la astfel de organizații, nu uita că tatăl lor este cel rău. Își va bate joc de tine la un moment dat, cu siguranță.

3. Relații intime păcătoase
Există un punct de unde nu te mai poți întoarce. Dacă bagi o broască într-o oală cu apă fierbinte, sare imediat afară. Dar dacă o bagi într-o oală cu apă rece și o pui pe foc, broasca nu sesizează că apa se înfierbântă treptat. Se simte așa de bine pe parcurs și căldura îi învăluie sufletul. Până la urmă se va opări și va muri. Ce sfârșit romantic! La fel ca în cazul relațiilor de adulter… O va arde pănă la moarte!

Atenție la:
– atingeri păcătoase, „doar un hug, o mică îmbrățișare”
– mesaje nevinovate, însă cu păcatul inclus printre rânduri
– contexte neutre, care se pot transforma în contexte perfecte pentru păcat
– pornografia, care se strecoară parșiv și perfid, dar ca un șarpe veninos îți cuprinde mintea și inima

4. Gânduri murdare
Spunea Luther: „Nu poți opri păsările să zboare pe deasupra capului tău, dar le poți opri să-și facă un cuib în capul tău”. Ai obiceiul să te gândești la lucruri murdare?

Să aveți în voi gândul lui Cristos! Doar Cristos !

GÂNDEȘTE CURAT, TRĂIEȘTE CURAT, ACȚIONEAZĂ CURAT! Dar acționează azi, NU MÂINE. Mâine s-ar putea să fie prea târziu pentru pocăință. Dumnezeu oferă har și acordă pocăință și iertare, însă doar dacă omul nu-și bate joc de oferta lui Dumnezeu.

„Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă LA SFÂRȘITUL felului lor de vieţuire, şi urmaţi-le credinţa!” Evrei 13:7

P.S. Nu te gândi că e vorba doar despre „cutare sau cutare!”… în povestea de mai sus…

Ioan Ciobotă
Redactor RVE Timișoara 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.