STATISTICĂ | 665 de milioane de evanghelici în întreaga lume în Ianuarie 2021

Potrivit ultimelor statistici calculate de Sébastien Fath, istoric la CNRS, există aproximativ 665 de milioane de evanghelici în lume în luna ianuarie a acestui an. Creșterea evanghelicilor este mai mică decât în ​​anii precedenți, cel mai probabil și din cauza pandemiei, care a avut un rol important în diminuarea întâlnirilor dintre credincioși, a reducerii programelor de evanghelizare sau a închiderii lăcașelor de cult.

Statele Unite rămân țara cu cei mai mulți evanghelici din lume, cu 91 de milioane de practicanți (în scădere cu 2 milioane față de anul precedent), urmate de China (66 de milioane – 10% dintre evanghelicii din lume), Nigeria (58 de milioane), Brazilia (48 de milioane) și India (28 milioane).

Dacă ar fi să combinăm America Latină (135 milioane) și America de Nord (96 milioane), America este continentul cu mai mulți evanghelici, înaintea Asiei (216 milioane) și a Africii (187 milioane).

În Europa, Evanghelicii numără aproximativ 23 de milioane, 5 milioane de credincioși în Regatul Unit, 2 milioane în Rusia, Ucraina, România și Germania. În cele din urmă, sunt 8 milioane de evanghelici în Oceania, jumătate dintre ei în Australia (4 milioane).

SURSA | EVANGHELIQUES

2 Comentarii
  1. Danil 2 februarie 2021 Reply
  2. florin 6 februarie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.