Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Mana de luni: Viziuni pentru viitor, în vremuri fără precedent

CBMC INTERNATIONAL
1 februarie 2021

În anii anteriori, în renumita revistă Saturday Evening Post, Alexander Winton, primul producător de automobile, a scris despre experiența lui din anul 1890, în care a fost ridiculizat. Winton a susținut că bancherul său l-a criticat profund, îndemnându-l să renunțe să mai vorbească despre „ideea nebunească” prin care susținea că într-o zi automobilele vor depăși caii și vor deveni principalele mijloace de transport.

Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu, Winton a reușit să construiască și să vândă primul său automobil. Astăzi pare destul de greu de imaginat că cineva s-ar fi putut îndoi vreodată de valoarea și de importanța automobilelor, dar așa s-a întâmplat în acea zi. Din fericire, Winton și mulți alții nu au încetat niciodată să creadă că „o trăsură fără cai” este realizabilă.

Eu cred că Dumnezeu este cel care oferă oamenilor ca Winton, și altor nenumărați inventatori și inovatori, o viziune clară pentru viitor. Unde am fi fost astăzi fără previziunea și viziunea unor oameni ca Leonardo da Vinci, Nicolas Copernicus, Galileo Galilei, Isaac Newton, Thomas Edison și Nikola Tesla? Sau George Washington Carver, Alexander Graham Bell, Johannes Gutenberg, Rudolf Diesel și Michael Faraday?

Pentru mulți dintre acești oameni vremurile fără precedent au dus la progrese neimaginabile, de pe urma cărora omenirea a beneficiat secole de-a rândul. Probabil că și dumneavoastră vă puteți gândi la indivizi sau grupuri, din domeniul în care activați, a căror viziune și percepție a dus la schimbări și îmbunătățiri dramatice.

Dar această viziune nu se limitează doar la invenții și inovații. În Biblie, în Vechiul Testament, citim despre Daniel, profetul care a primit de asemenea o viziune foarte specifică cu privire la viitor. În cartea care a primit numele lui, noi citim cum Dumnezeu îi spune lui Daniel:

Acum vin să-ţi fac cunoscut ce are să se întâmple poporului tău în vremurile de apoi, căci vedenia este cu privire tot la acele vremuri îndepărtate.” (Daniel 10:14)

Daniel și alți profeți, inclusiv Isaia, Ieremia, Ilie, Elisei, Mica, Amos, Osea și Maleahi, au împărtășit viziuni pentru viitor, viziuni pe care Dumnezeu le-a oferit. Acestea sunt consemnate în cărțile Vechiului Testament. De-a lungul secolelor, aceste mesaje au insuflat speranță, i-au motivat pe cei care cred în Dumnezeu să întreprindă fapte mari de vitejie și au ajutat în furnizarea unei noi înțelegeri asupra Creatorului Universului.

De exemplu, profetul Isaia a scris: În anul morţii împăratului Ozia, am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul… Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!”” (Isaia 6:1-5)

Când a avut această vedenie Isaia trăia în niște vremuri neobișnuite. Noi, de asemenea, trăim în niște vremuri fără precedent. Din această cauză, nu ar trebui să ne grăbim să îi respingem pe cei cărora Dumnezeu le-a dat viziune pentru viitor. Ignorarea noilor tendințe poate fi dăunătoare pentru viitorul afacerii dumneavoastră.

În altă parte a cărții profetice, Dumnezeu  îl informează pe Isaia: „Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi. Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie şi râuri în locuri secetoase”.(Isaia 43:18-19)

Dacă îl  vedeți pe Dumnezeu făcând lucruri noi la locul de muncă, sau în viața dumneavoastră, sunteți pregătit pentru acest lucru? Ce viziune, care să vă îndrume spre un viitor mai luminos, ar putea El să vă ofere?

Autor: Rick Boxx

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.