Ioan Ciobotă: Tu cu cine te lupți în fiecare zi?

18 februarie 2021

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.”
(Efeseni 6:12)

Video AICI.

Viața noastră este o luptă continuă, dar depinde cu cine lupți. Este foarte important să-ți alegi înțelept luptele pe care le ai de dus și războaiele pe care vrei să le porți.

În versetul de mai sus, apostolul Pavel spune că NU avem de luptat împotriva cărnii si a sângelui. Așadar, nu avem de luptat împotriva oamenilor, nu oamenii sunt ținta noastră, nu acesta este războiul nostru. Nu avem de luptat cu cei din jurul nostru, ci împotriva căpeteniilor, deci există căpetenii, domnii și stăpânitori ai întunericului acestui veac. Avem de luptat împotriva duhurilor răutății, care sunt în locurile cerești.

Aceasta este lupta noastră !

Pe cine avem aliat? De partea cui suntem? În ce armată suntem?

Suntem în armata lui Dumnezeu. Îl avem pe Duhul Sfânt mângâietorul, apărătorul, avocatul nostru. Este Cel care vine înaintea lui Dumnezeu cu rugăciunile noastre.

Aceasta este lupta noastră. Nu împotriva oamenilor, nu împotriva celor din jurul nostru, ci împotriva duhurilor răutății. Însă vestea cea mai bună este că această luptă a fost câștigată de Hristos. El a biruit la Calvar, pe Golgota, atunci când a murit pe cruce. A biruit moartea. Moartea era dușmanul cel mai mare al omenirii. Moartea a fost biruită de Hristos.

Deci toate războaiele noastre sunt câștigate în Hristos. Ce trebuie să facem? Trebuie doar să ne odihnim. Hristos este odihna noastră continuă, El este sabatul nostru de fiecare zi. Doar să intrăm în odihna pe care Dumnezeu ne-a pregătit-o.

Luptele sunt câștigate, războaiele sunt căștigate de Hristos. Bucură-te! Trebuie doar să te bucuri și să te odihnești în Numele lui Hristos, în puterea Lui, prin Duhul Sfânt. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.