Daniel Mihet: Suntem sub observație!

Am aflat că cel de la care a pornit totul cu privire la viața ascunsă a lui Ravi Zacharias a fost Steve Baughman, chiar persoana care s-a ocupat de websiteul raviwatch.com pentru cinci ani chiar cu scopul de a-l expune…, și, dacă asta nu este îndeajuns…, Steve este un ateu… În cazul pastorului Hillsong New York, Carl Lentz, nu demult relatat, chiar amanta lui necreștină l-a denunțat cu privire la viața lui dublă.

Ceea ce învățăm de aici este că lumea ne urmărește pe noi creștinii, care spunem că credem în Dumnezeu. Ei se așteaptă ca noi să ne comportăm ca și credincioși ai Lui. Trist este că acest episod ne reflectă pe noi pe toți cât de mult am coborât standardul acelui creștinism nediluat de la început, așa cum a fost inițiat de Isus prin viața și învățăturile Sale încredințate urmașilor Lui. „La început nu a fost așa”!

În dorința noastră de a ne potrivi cu cei din jur am ajuns să ajungem de nerecunoscut, ne-am pierdut marca cerului. Mă rog ca de dragul onoarei lui Dumnezeu, în care spunem că noi credem, aceasta va fi un semnal de alarmă de „a trăi cu cumpătare, dreptate și evlavie” ca și creștini care poartă numele lui Hristos, fără a face de ocară numele Domnului.

Chiar numai și pentru aceasta, fără să mai vorbim de răsplata cerească pentru biruitori în ispită, se merită să trăim o viață de neprihănire catalogată ca și „nerelevantă” și „învechită” de către criticii noștri (cel puțin așa cum spunea apostolul Petru: „Dacă suferiți, să suferiți pentru că faceți bine, nu rău”…). Putem vedea că evlavia este încă apreciată, deși nu este elevată astăzi și, dacă nu este evidentă în noi, este grav sancționată (chiar de cei care ne detestă) în viețile celor ce trebuia să o știe mai bine. Noi suntem „o priveliște pentru lume și îngeri”, mai ales în perioada asta de emancipare sexuală cu legi anticreștine și lumea ne urmărește.

  1. Contrar logicii, păcătoșii vor fi atrași la Dumnezeu, nu pentru că noi suntem ca și ei, ci, dimpotrivă, că noi suntem diferiți de ei. Isus a fost un prieten al vameșilor și păcătoșilor tocmai prin faptul că El era Sfânt, diferit de ei. Nu îmi pot închipui pe Isus glumind ca și ei, comportându-se ca și ei în prietenia Lui față de ei, pentru că este scris: „În gura Lui nu s-a găsit păcat”! Ceea ce atrage o gâză din întuneric este lumina. Ne rugăm să nu fim o pricină de poticnire, ci mai degrabă să Îl oferim pe Isus în aceste ultime ore numărate.

„Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui și cine rostește numele Domnului să se lase de fărădelege.” 2 Timotei 2:19

Un comentariu
  1. Corneliu Livanu 20 februarie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.