Două decenii fără Richard Wurmbrand (VIDEO)

Luna aceasta se împlinesc 20 de ani de la plecarea în veșnicie a pastorului Richard Wurmbrand. Deși a murit înainte de a-l putea întâlni, am avut privilegiul de a sluji împreună la lucrarea pe care a fondat-o – Vocea Martirilor – o misiune despre biserica persecutată, care inițial a fost numită „Isus în lumea comunistă”.

Cum ar vedea pastorul Wurmbrand ceea ce se întâmplă astăzi – în special genocidul comis de Statul Islamic împotriva vechilor comunități creștine din Siria și Irak? Poate că nu diferă de punctul său de vedere cu privire la persecuția din timpul războiului rece – o opinie modelată de propria sa experiență de a suporta cei 14 ani de închisoare din epoca comunistă a României.

Wurmbrand a fost torturat pentru credința sa și a fost obligat să petreacă trei ani în izolare într-o celulă umedă, fără ferestre, la 12 metri sub pământ.

Dar după ce am auzit multe dintre predicile sale și am citit multe dintre cărțile sale – inclusiv Torturat pentru Hristos – nu-mi amintesc ca pastorul să se fi plâns vreodată de suferința îndurată pentru Isus.

Wurmbrand a vorbit adesea despre numeroasele binecuvântări care provin din suferință. El a spus că cei trei ani de viață în singurătate au fost printre cele mai prețioase momente ale umblării pe calea pocăinței, deoarece Isus l-a vizitat și a simțit dragostea lui Dumnezeu în cele mai grele momente petrecute în celula închisorii.

Călătorind prin lume, am întâlnit mulți creștini persecutați care posedă o iubire durabilă pentru Hristos. Cei mai mulți și-au biruit persecuția pentru că au îmbrățișat o credință eternă, au știut că suferința lor este doar temporală, iar răsplata lor va fi în cele din urmă în ceruri.

Deci, la aniversarea plecării în veșnicie a lui Richard Wurmbrand, să ne amintim de frații noștri creștini din întreaga lume care suferă pentru credința lor. Să nu fim constrânși de ceea ce se întâmplă din cauza islamismului radical sau a oricăror alți răufăcători.

Așa cum ne-a învățat pastorul Wurmbrand, să fim siguri că Dumnezeu folosește suferința pentru a-și crește biserica, pentru a aduce binecuvântare. Și să nu ne temem să vorbim în numele celor prigoniți, să fim „o voce a martirilor”.

În cele ce urmează vă invităm să urmăriți un scurt documentar care se referă la viața pastorului Richard Wurmbrand, precedat de un interviu realizat de Adrian Stoleru în cadrul emisiunii Argument Radical cu pastorul Cătălin Croitor despre Richard Wurmbrand și despre regimul comunist.

 

Text CBN News

Un comentariu
  1. Optica Sibiu 20 februarie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.