Creștini din Venezuela torturați, forțați să mănânce pagini din Biblie și gravați pe piele cu „cruci”

Cel puțin cinci creștini au trecut recent prin momente de groază în Venezuela, după ce au fost înjunghiați, forțați să mănânce pagini din Biblie și gravați pe piele cu „cruci”. Potrivit unei organizații de supraveghere a persecuției, atacatorii sunt opt bărbați care aveau fețele acoperite.

Se crede că suspectații fac parte dintr-o grupare de traficanți de droguri, iar atacul a avut loc la Restoration House din orașul Libertador, pe 16 februarie, a raportat Open Doors în urmă cu o săptămână. Restoration House este un centru de reabilitare a dependenților de droguri,  condus de biserică din Méridă, Venezuela.

Organizația de caritate, care lucrează cu biserici persecutate în peste 60 de țări, a explicat că creștinii care încearcă să reabiliteze oamenii de la stilurile de viață criminale, sunt adesea văzuți ca o amenințare la activitățile ilegale ale bandelor de droguri din America Latină.

„Infractorii ne-au acoperit fețele și au început să ne bată. Au gravat, cu obiecte ascuțite, semnul „+” pe corpurile noastre și ne-au obligat să mâncăm pagini din Biblie”, a declarat una dintre victime.Patru creștini au fost externați din spital, însă unul dintre ei a rămas în continuare internat, fiind în stare gravă,  din cauza a două coaste rupte, a rănilor de la plămâni și a unei contuzii la cap.

„Cu câteva săptămâni înainte de atac, în mijlocul unei întâlniri care avea ca subiect probleme de cartier, doi bărbați au spus că urmează să pună capăt centrului de reabilitare, pentru că nu sunt de acord cu acest tip de program”, a declarat pentru Open Doors pastorul Dugarte, care a fondat centrul împreună cu soția sa.

Pastorul Dugarte rămâne puternic în credința sa și va continua lucrarea în țara care se consideră predominant romano-catolică.Apelând la o investigație, Consiliul Evanghelic din Venezuela a atribuit atacul ca fiind „ura față de religie”, potrivit Premier Christian News.

„Gravarea semnului crucii pe trupurile acestor creștini și forțarea lor de a mânca pagini din Biblie sunt profund tulburătoare”, a spus Dr. David Landrum, directorulul de avocatură și afaceri publice Open Doors din Marea Britanie.

„Acest atac premeditat are toate semnele distinctive ale „colectivelor” locale ale regimului Maduro. Acest lucru arată că Venezuela a devenit un narco-stat dictatorial care se opune violent lucrărilor de reabilitare a dependenților de droguri”.

Open Doors a menționat că, în timp ce Venezuela nu se află pe lista mondială de monitorizare pe anul 2021 din primele 50 de țări în care creștinii sunt persecutați, ura față de creștini în alte părți ale Americii Latine este în creștere.

Președintele Nicolás Maduro este în funcție din 2013. În 2017, Departamentul Trezoreriei SUA, Biroul de control al activelor externe, a impus sancțiuni împotriva oficialilor guvernamentali venezueleni și a altor persoane acuzate că „subminează democrația din această țară”.

„Sub Maduro, guvernul venezuelean a abuzat în mod deliberat și repetat de drepturile cetățenilor prin utilizarea violenței, a represiunii și a criminalizării demonstrațiilor”, a declarat departamentul într-o intervenție publică de atunci. „La îndrumarea sa, forțele de securitate ale regimului au reprimat și incriminat sistematic partidele de opoziție prin detenție arbitrară, persecuție militară asupra civililor și utilizarea excesivă a forței împotriva demonstranților. Orice membru al opoziției sau critic al regimului riscă să fie reținut, întemnițat, agresat, torturat și chiar asasinat.”

Victoria lui Maduro la alegerile din 2018 a fost denunțată de mai multe țări (inclusiv SUA) ca fiind frauduloasă.

SURSA | ChristianPost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.