SONDAJ | Citirea Bibliei a îmbunătățit sănătatea psihică a creștinilor în timpul pandemiei

Citirea Bibliei în timpul pandemiei a îmbunătățit sănătatea mintală unui mare număr de creștini și le-a îmbunătățit viziunea față de perioada ce le stă în față, potrivit unui nou sondaj din Regatul Unit.

Sondajul, la care au participat 1.123 de creștini practicanți, care participă la slujbele bisericii și citesc Biblia cel puțin lunar, a arătat faptul că 33% au ajuns la concluzia că citirea Bibliei le-a îmbunătățit sănătatea psihică pe durata pandemiei, în timp ce 28% spun că le-a sporit încrederea în viitor. Alți 42% dintre respondenți spun că le-a sporit credința în Dumnezeu. Cei mai mulți au declarat că citirea Bibliei nu le-a schimbat în niciun fel sănătatea psihică sau credința în Dumnezeu și în ce va urma pe viitor.

Sondajul a fost realizat de Christian Research for the Bible Society.

„Este încurajator să vedem că Biblia oferă oamenilor speranță și încredere. Biblia are capacitatea de a sta deasupra circumstanțelor noastre ca ceva solid, un punct de referință în vremuri incerte. Este ca și cum ai fi într-o apă mare și apoi, dintr-o dată, dai de o piatră pe care să stai.”, a spus Andrew Ollerton, autorul The Bible Course, o publicație și un curs al The Bible Society.

Printre alte descoperiri făcute în urma sondajului:

84% dintre creștinii practicanți au un program regulat de citire a Bibliei.

35% spun că studiază mai des Biblia de când a început pandemia.

16% spun că citesc Biblia când sunt singuri sau triști.

33% dintre creștinii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani spun că citirea Bibliei i-a ajutat să se simtă mai puțin singuri.

SURSA | ChristianHeadlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.