UE s-a declarat zonă liberă pentru LGBTIQ, „toate statele membre vor accepta adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale”

Parlamentul European a declarat că întreaga Uniune Europeană este o „zonă de libertate LGBTIQ”.

Rezoluția simbolică a fost adoptată ca răspuns la autoritățile locale din Polonia care s-a etichetat, în ultimii ani, „zonă liberă de ideologie LGBT”.

Polonia intenționează, de asemenea, să închidă o lacună care a permis cuplurilor de același sex să adopte copii.

Guvernul polonez și-a anunțat propunerea de interdicție a adopțiilor cu doar câteva ore înainte de declarația Parlamentului European în favoarea drepturilor LGBT.

Relațiile între persoane de același sex nu sunt recunoscute legal în Polonia, iar țara interzice deja cuplurilor de același sex să adopte copii. Cu toate acestea, deoarece persoanelor singure li se permite lucrul acesta, unii au reușit să ocolească interdicția, solicitând să adopte ca părinți singuri.

Conform noii legi, autoritățile vor fi obligate să efectueze controale de fond asupra oricărei persoane care solicită adoptarea unui copil ca părinte singur. Dacă se constată că aceasta se află într-o relație cu o persoana de același sex, va răspunde penal.

„Pregătim o schimbare în care … persoanele care trăiesc în concubinaj cu o persoană de același sex nu pot adopta copii, astfel încât un cuplu homosexual nu va putea adopta.”

Ce este în rezoluția UE?

Rezoluția declară că „persoanele LGBTIQ de pretutindeni din UE ar trebui să se bucure de libertatea de a trăi și de a-și arăta public orientarea sexuală și identitatea de gen fără teama de intoleranță, discriminare sau persecuție”.

Acesta adaugă că „autoritățile de la toate nivelurile de guvernământ din UE ar trebui să protejeze și să promoveze egalitatea și drepturile fundamentale ale tuturor, inclusiv ale persoanelor LGBTIQ”.

Rezoluția a fost susținută de 492 de europarlamentari, în timp ce alți 141 au votat împotriva ei și 46 s-au abținut. Printre aceștia se numără și 16 europarlamentari români care au votat PENTRU; 5 ÎMPOTRIVA și 6 ABȚINERI.

Europarlamentarul german Terry Reintke, una dintre persoanele care a prezentat rezoluția, a lăudat „majoritatea covârșitoare”. „Să ne folosim de asta. Să o punem în acțiune politică concretă: legi mai bune, o mai bună aplicare, o protecție mai bună. Împreună o putem face”, a postat ea pe contul personal de Twitter, imediat după după vot.And now: Just two citizens of #LGBTIQFreedomZone European Union celebrating a bit.


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut rezoluția încă dinainte ca aceasta să intre în dezbatere.

„A fi tu însuți nu este o ideologie. Este identitatea ta. Nimeni nu o poate lua vreodată. UE este casa ta. UE este o #LGBTIQFreedomZone”, a scris ea pe Twitter miercuri.

Anul trecut, von der Leyen a spus că „zonele libere LGBT din Polonia nu au loc în uniunea noastră” și a promis că va împinge toate statele membre ale UE să accepte adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale.

Rezoluția de joi sublinia faptul că discriminarea trebuie abordată nu numai în Polonia, ci este „o problemă în întreaga Uniune Europeană”.

SURSA | BBC NEWS

2 Comentarii
  1. Mihai 13 martie 2021 Reply
  2. Vidrascu Iulian 14 martie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.