Franța va consolida securitatea în jurul lăcășelor de cult înaintea sărbătorilor religioase

Ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, a cerut miercuri prefecților să întărească securitatea în jurul lăcașelor de cult creștine, evreiești și musulmane în apropierea sărbătorilor religioase.

În contextul „persistenței  amenințărilor teroriste”, Gérald Darmanin dorește ca atenția forțelor de ordine „să se concentreze în mod special pe adunări și servicii religioase, care, în mod tradițional, adună publicul larg în același timp în anumite locuri, prin urmare, constituind ținte puternice”.

Cu referire la cultele creștine și evreiești din Franța, care sărbătoresc Duminica Floriilor, apoi Paștele, respectiv Pesah, din 28 martie până în 4 aprilie, Gérald Darmanin îi sfătuiește pe prefecți să „limiteze numărul de participanți în interiorul lăcășelor de cult și să întărească siguranța publică, recomandând prezența echipajelor de poliție în momentul sosirii și plecării credincioșilor de la întrunirile religioase.

De asemenea, el recomandă ca pe toată durata desfășurării serviciilor divine, în jurul celor mai sensibile și emblematice locuri și clădiri, soldații din operațiunea „Sentinelle”, să fie prezenți și pregătiți să intervină în caz de necesitate.

„Atenție specială” în timpul Ramadanului

În ce îi privește pe musulmani, înainte de luna Ramadan din 13 aprilie până în 12 mai, ministrul cere „o atenție sporită” zilnic, de la apusul soarelui, atunci când se încheiere ziua de post, „cu potențialul de a genera adunări mari de oameni pe drumul public și în jurul moscheilor”. El dorește, de asemenea, „punerea în aplicare a unor măsuri de vigilență și securitate sporite” cu ocazia sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul Ramadanului, pe 12 mai.

SURSA | 20MINUTES.fr

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.