Ioan Ciobotă: Cum să te eliberezi de invidie

23 martie 2021

„O inimă liniștită este viața trupului, dar pizma [invidia] este putrezirea oaselor. ”
(Proverbe 14:30)

Video AICI.

Cum poți să te eliberezi de invidie sau de ură? Aducându-l înaintea lui Dumnezeu pe cel sau pe cea pe care ești invidios și binecuvântându-l în rugăciune. Spune: „Doamne, doresc ca binecuvântarea Ta să se coboare peste cel pe care sunt invidios.”

Dar roagă-te concret, pentru lucrurile pe care le deține, sau pentru funcțiile, sau pentru ceea ce simți tu că îți este superior și pentru care ai vrea să fii cel puțin la același nivel, sau chiar deasupra Tu personal să te bucuri de acele lucruri. Să spui: „Doamne, Îți mulțumesc că i-ai dat lui aceste lucruri, Doamne Îți mulțumesc că l-ai binecuvântat, Doamne binecuvântează-l.”

S-ar putea ca persoana pe care ești invidios sau invidoasă nici să nu știe măcar. Tu ești cel care suferi, tu ești cel care porți o povară în spate. Eliberează-te de această povară. S-ar putea ca, de fapt, cel pe care îl invidiezi sau îl urăști să doarmă foarte liniștit noaptea, nici să nu știe ce sentimente nutrești tu față de el, iar tu să nu poți dormi noaptea, ci să stai să faci planuri de răzbunare împotriva lui.

Vino înaintea lui Dumnezeu cu rugăciune și spune: „Doamne, Te rog binecuvântează-l și eliberează-mă pe mine.”

În momentul în care ceri cu umilință binecuvantarea lui Dumnezeu peste cel sau peste cea pe care ești invidios, și ceri eliberare, Dumnezeu îți dă eliberare, dacă ești sincer în cererea ta și în căutarea ta. Îți dă eliberare prin Duhul Sfânt, prin Domnul Isus Cristos.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.