În ciuda pandemiei, Biblia a fost tradusă în peste 65 de noi limbi în anul 2020

Societățile biblice din întreaga lume au finalizat traducerea cărților bibliei în 66 de noi limbi în anul 2020, conform Alianței Biblice Universale (ABU). În ciuda piedicilor provocate de Covid-19, Biblia a fost tradusă în 66 de limbi în anul 2020. „13 milioane de oameni au avut ocazia să citească pentru prima dată texte biblice în limba lor”, subliniază Societatea Biblică Elvețiană într-un comunicat de presă publicat pe 23 martie. De asemenea, au fost finalizate și unsprezece noi traduceri ale Noului Testament în limbi utilizate de peste patru milioane de oameni.

Biblia completă este acum disponibilă, în total, în 704 limbi folosite de aproximativ 6,1 miliarde de oameni. 889 de milioane de noi persoane au acum posibilitatea de a citi Noul Testament în limba lor și 484 de milioane au doar o parte a Scripturii. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din cele 7.360 de limbi vorbite în lume, nu dispun de texte biblice în limba sau dialectul pe care îl vorbesc, precizează Societatea Biblică Elvețiană

Ani de dăruire și generozitate

„Traducerea Bibliei necesită ani de dăruire și generozitate și este primul pas în a oferi unui grup etnic accesul la Cuvântul care transformă vieți al lui Dumnezeu”, a declarat Alexander M. Schweitzer, Director Executiv al Traducerii Biblice Mondiale.

Printre grupurile de vorbitori care au primit primele Biblii complete în 2020 se numără Comunitatea persoanelor fără auz din Statele Unite. Este prima dintre cele peste 400 de limbi care se folosesc de limbajul semnelor care are o Biblie tradusă complet. Acum 48 de limbi din întreagă lume au o versiune completă a Bibliei în alfabetul Braille.

Sursa | Evanghéliques.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.