Șaptezeci de prizonieri creștini au fost eliberați în Eritreea

Șaptezeci de creștini au fost eliberați din trei închisori din Eritreea, la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, mulți fiind închiși fără o acuzație clară. Printre cele 27 de femei și cei 43 de prizonieri bărbați, au fost eliberate șase femei creștine, arestate în septembrie 2020, pentru că s-au închinat în public. Ele au fost eliberate dintr-o închisoare de lângă Dekemhare, pe 27 ianuarie 2021.

Ceilalți prizonieri, care au ispășit între doi și doisprezece ani de închisoare, au fost eliberați din închisorile Mai Serwa și Adi Abeito, ambele aproape de capitala Asmara, pe 1 februarie.

În septembrie 2020, guvernul eritreean a eliberat 69 de prizonieri creștini, dintre care mulți erau în detenție de mult timp pentru credința lor, în condiții grele, unii închiși de 16 ani, fără proces. La momentul redactării jurnalului, se crede că sute de creștini sunt încă în arest.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, care aude și răspunde la rugăciuni (1 Ioan 5:15), pentru eliberarea din închisoare a 70 de slujitori credincioși ai Săi. Rugați-vă pentru recuperarea lor, în urma traumelor fizice, spirituale și emoționale lăsate de încarcerare și cereți ca toate nevoile lor să fie satisfăcute, în special, rugați-vă pentru deținuții care sunt închiși de mult timp și poate nu mai au membri ai familiei în viață sau prieteni care să îi ajute. Mijlociți pentru toți creștinii încă închiși în Eritreea și rugați-vă ca Domnul, care vestește robilor eliberarea (Isaia 61:1), să îi elibereze și pe aceștia la vremea potrivită.

Sursa: Fondul Barnabas 

Un comentariu
  1. Ana 10 aprilie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.