Ziua 1: Mecca, Arabia Saudită – #pray30days

Populaţie musulmană: 2.040.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Nu am putea să ne unim în rugăciune pentru musulmanii din oraşele lumii fără să-i luăm în considerare pe cei care locuiesc în cel mai venerat oraş din Islam, Mecca. Mohamed, care este fondatorul religiei islamice, s-a născut acolo și toţi musulmanii când se roagă îngenunchează cu faţa către Mecca. Doar musulmanilor le este permisă intrarea în oraş, deşi au fost şi câţiva non-musulmani care au reuşit să se strecoare.

Oraşul Mecca are o populaţie de peste 2 milioane de locuitori şi, din câte se ştie, nu există niciun creştin care să locuiască în oraş. Totuşi, populaţia oraşului este diversă, datorită faptului că oameni din toată lumea vin aici în pelerinaj: oameni din Asia de Sud-Est, Europa şi Africa şi unii din ei ajung chiar să se stabilească în acest oraş.

Între 2 şi 4 milioane de musulmani sosesc în fiecare an la Mecca pentru a lua parte la cel mai mare pelerinaj religios din lume, pelerinaj care are loc între 17 şi 21 iulie. Pelerinajul, sau hajj, aşa cum este cunoscut, reprezintă un sprijin esenţial pentru economia locală, iar majoritatea locurilor de muncă din oraş sunt legate de serviciile oferite pelerinilor.

În 2020, pandemia de Covid-19 a redus considerabil numărul de vizitatori pentru a preveni răspândirea bolii. Acest lucru a avut un impact semnificativ asupra economiei şi a locuitorilor din oraş, însă a alimentat şi generarea unor noi idei pentru a găsi alte modalităţi de a susţine acest eveniment anual de amploare.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Locuitorii din Mecca nu au un acces local la mesajul Evangheliei. Rugaţi-vă să audă Evanghelia din surse online sau prin alte moduri de transmitere la distanţă. (2 Tesaloniceni 3:1)
  2. Toţi musulmanii care nu au probleme de sănătate sau dificultăţi financiare sunt aşteptaţi să facă pelerinajul măcar o dată în viaţă. Rugaţi-vă pentru siguranţa celor care fac hajj-ul în acest an. (Psalmul 121:7-8)
  3. Dacă este efectuat corect, pelerinajul aduce iertarea tuturor păcatelor anterioare. Rugaţi-vă pentru musulmanii din Mecca să-L urmeze pe Singurul care îndepărtează păcatele noastre „cât este de departe răsăritul de apus.” (Psalmul 103)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.