Peste 200 de bărbaţi încarceraţi în California, care se identifică ca fiind femei, cer transferul într-o închisoare care se potriveşte cu identitatea lor de gen

Începând cu luna ianuarie, sute de bărbaţi ce execută diverse pedepse cu închisoarea în California şi care se disting ca fiind femei sau non-binari, au cerut transferul în închisori pentru femei, după ce guvernatorul Gavin Newsom a promulgat o lege care susţine agenda LGBTQ.

Departamentul Californian pentru Penitenciare a informat că 261 de bărbaţi puşcăriaşi au cerut transferul în închisori care se potrivesc cu identitatea lor de gen, conform The Daily Caller News Foundation .

Potrivit CBN News, Newsom a aprobat Legea 132 în luna septembrie a anului trecut, lege care permite celor care execută pedepse privative de libertate să le fie recunoscută identitatea de gen pe care o aleg, în loc de cea cu care s-au născut.

Deţinuţii pot cere să stea într-o zonă, fie pentru bărbaţi, fie pentru femei, însă penitenciarul nu le poate refuza solicitarea datorită sexului anatomic sau a orientării sexuale.

În plus, un purtător de cuvânt al Departamentului Penitenciarelor a spus că nu au refuzat nicio solicitare din partea celor care-și afirmă identitatea de gen.

În tot acest timp, o atmosferă de frică s-a instalat în Închisoarea Centrală pentru Femei din California, localizată în Chowchilla, unde femeile deținute acolo au fost avertizate de către gardieni că „vin bărbaţii” şi este de aşteptat producerea de incidente de natură sexuală.

Tomiekia Johnson, o femeie închisă în acest penitenciar, a declarat pentru Los Angeles Times că gardienii le-au spus că „dacă cred că acum este rău, să se pregătească  pentru ceva şi mai rău. Lucrurile o vor lua razna. Au spus că închisoarea se va transforma în maternitate, iar deţinutele vor deveni dădace.”

Totuşi,  îngrijorările legate de asigurarea siguranţei în penitenciare au încetinit procesul transferului bărbaţilor în închisorile de femei, conform Los Angeles Times.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.