Ziua 4: New York, SUA – #pray30days

Populație musulmană: 1.000.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

„Ce mai faci? Ce mai face familia ta?”, Abdul salută cu căldură un client care tocmai a cumpărat un sandvici. După schimbul călduros de cuvinte, clientul musulman aruncă niște mărunțiș în cele două găleți de lângă casa de marcat, în care se colectează fonduri pentru noile moschei din New York și Yemen. „Pentru umma!” (comunitatea musulmană), spune clientul.

Orașul New York găzduiește una dintre cele mai diverse comunități musulmane din lume: musulmani americani, arabi din Asia de Sud, africani, europeni din Asia Centrală și chiar hispanici. Musulmanii au o prezență vizibilă în oraș, datorită muncilor pe care le prestează (șoferi de taxi, vânzători ambulanți și mulți proprietari de întreprinderi mici) prin moschei (există câteva sute) și în părți ale orașului unde populațiile dense de imigranți își reflectă cultura de acasă.

Acum 20 de ani, New York City s-a confruntat cu atacul terorist din 11 septembrie, care este amintit pe scară largă în SUA. De la acel eveniment s-au depus eforturi pentru a consolida relațiile dintre oraș și populația musulmană. Mai multe organizații creștine din oraș i-au ajutat pe credincioșii creștini din New York să lege prietenii sincere cu musulmanii din New York, care sunt conectați profund la țările lor de origine și la diaspora. Dumnezeu a deschis noi porți pentru răspândirea Cuvântului Său până la marginile pământului.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru organizațiile și bisericile creștine din New York să fie sare și lumină pentru comunitatea musulmană. (Matei 5:13-16)
  2. Musulmanii din oraș sunt împovărați de cheltuielile de trai urbane și de responsabilitatea de a trimite bani familiilor lor de acasă. Rugațivă ca Dumnezeu să le dea pace și înțelepciune și ca El să-Și răspândească lumina prin influența lor. (Luca 12:31-34)
  3. Musulmanii din New York lucrează adesea peste 60 de ore pe săptămână. Rugați-vă pentru ca mijloacele creative de a împărtăși Evanghelia, precum eforturile de pe rețelele sociale, să dea roade. (Ioan 15:4-8)
Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.