Ziua 5: N’Djaména, Ciad – #pray30days

Populație musulmană: 750.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

N’Djaména este capitala Ciadului, una dintre cele mai sărace țări din lume și este singurul centru urban din țară. Jumătate din populația de 1,5 milioane este musulmană.

Locuitorii din Ciad trăiesc între vechi și modern: gătesc pe o plită făcută din trei pietre, iar la vecinii de alături sună un smartphone. Dacă cineva reușește să adune destui bani, își instalează aer condiționat în coliba sa de noroi. Cineva care îngrijise capre în urmă cu 30 de ani ar putea deveni astăzi ministru al guvernului. Desigur, o astfel de schimbare socială rapidă este rezervată doar câtorva persoane: majoritatea se luptă să asigure familiei o viață simplă.

Marele oraș oferă mai multe posibilități și libertăți. Aici se pun întrebări care nu apar în satul tradițional: „De ce este aproapele meu creștin o „persoană așa bună”? „De ce Islamul nu îmi poate schimba inima?” Oamenii ajung la credința în Isa al-Masih și, pentru prima dată în istoria orașului, nu sunt singuri: se formează grupuri mici pentru a citi împreună Biblia. Mulți părinți musulmani își trimit copiii la școlile creștine, unde ajung să cunoască și să iubească poveștile biblice.

Recent au fost distribuite mii de carduri de memorie digitale cu mesajul Evangheliei. Un tânăr a încărcat muzică peste textul de pe card. Dar mai târziu, a avut același vis de trei ori în care a auzit cuvintele: „De ce ți-ai șters conținutul de pe card?” El a căutat persoana care i-a dat cardul și, ca urmare a căutării sale, a ajuns la credința în Isus.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru musulmanii din N’Djaména: ca aceștia să găsească viață abundentă în Isus. (Ioan 10:9-11)
  2. Rugați-vă pentru copiii care frecventează școlile creștine: ca prin mărturia profesorilor lor și prin poveștile biblice să-L urmeze pe Isus. (Matei 19:13-14)
  3. Rugați-vă pentru credincioșii care provin din familii musulmane: să rămână fideli pe urmele lui Isus și să experimenteze protecția Lui. (Evrei 10:23)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.