Franța anunță expulzarea unui angajat care refuza să livreze evreilor

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la o pedeapsă de 4 luni de închisoare de către Curtea Penală din Strasbourg, Franța, pentru discriminare bazată pe religie.

În ianuarie anul trecut, un curier de pe platforma Deliveroo (serviciu de livrare a mâncării la domiciliu) a fost acuzat de mai multe ori de către patronii restaurantelor că acesta refuză să onoreze comenzile evreilor, ba chiar le anulează în față angajaților restaurantelor. Gérald Darmanin a asigurat la acea vreme că acuzatul „va fi expulzat de pe teritoriul național în următoarele săptămâni”. A fost un angajament ferm din partea ministrului de interne.

Într-o postare pe twitter publicată sâmbătă, ministrul a informat că „curierul a fost expulzat astăzi de pe teritoriul național Francez, după ce și-a executat pedeapsa cu închisoarea primită”.

Curierul a infirmat aceste acuzații.

La audierea din ianuarie, patronul unuia din restaurante a reafirmat că tânărul, care folosea contul Deliveroo al unui alt angajat, într-o manieră ilegală, nedeclarată, i-a spus că: „Nu îi servesc pe evrei”, înainte de a anula comanda chiar în fața sa.

Ajutat de un translator, tânărul a recunoscut el însuși că a anulat comenzile, așa cum permite platforma Deliveroo, dar a negat că ar fi fost vorba de discriminare. Avocatul celor doi patroni de restaurante care au deschis procesul, Me Raphaël Nisand, a declarat la finalul ședinței că „justiția a luat o decizie bună”, dar și-a exprimat dezamăgirea totuși față de platforma Deliveroo, care nu a fost deloc preocupată de această acțiune în justiție în care a fost implicat unul din angajații lor.
SURSA | BFMTV
Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.