Ziua 11: Jakarta, Indonezia – #pray30days

Populaţie musulmană: 8.016.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Jarot este student la Universitatea din Jakarta. El a venit în capitala ţării dintr-un oraş mai mic de provincie, pentru a studia ingineria, însă viaţa departe de familie şi comunitatea în care a crescut s-a dovedit a fi o provocare pentru el. Ca mulţi indonezieni, Jarot a crescut în credinţa musulmană, însă el nu a fost o persoană religioasă. La universitate, s-a împrietenit cu membrii unui grup care practicau „hijrah”. Hijrah este un cuvânt arab care înseamnă „călătorie”, uneori el este interpretat ca însemnând pocăinţă, iar oamenii care aderă la această mişcare susţin un stil de viaţă mai religios şi o respectare mai strictă a ritualurilor şi tradiţiilor islamice. Mişcarea hijrah a primit recunoaştere din partea mai multor celebrităţi din Indonezia şi a devenit populară în special în rândul persoanelor tinere care caută să-şi facă un rost în viaţă.

Rachel face partea din comunitatea minoritară creştină din Jakarta. Biserica din care face parte are relaţii de prietenie cu moscheile din vecinătate, iar Rachel ia parte uneori la întâlniri inter-religioase, găzduite de campusul studenţesc. Ea l-a întâlnit pe Jarot la una din aceste întâlniri, unde el a devenit curios să cunoască mai mult despre ideea creştină cu privire la pocăinţă. Rachel se roagă pentru Jarot, ca el să fie dornic să cunoască mai multe.
Indonezia este o democraţie laică şi cei mai mulţi indonezieni sprijină o societate multi-religioasă cu musulmani, hinduşi, creştini şi alte religii trăind în pace împreună. Unii sunt îngrijoraţi că mişcări precum hijrah le-ar putea ameninţa pacea. Islamul este de departe religia dominantă din Indonezia. De fapt, Indonezia are cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume cu 225 de milioane de musulmani. Jakarta are însă o populaţie mai diversă, 84% din locuitorii ei fiind musulmani şi 11% creştini.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru libertatea de religie şi o coexistență paşnică a diferitelor comunităţi religioase din Jakarta.(Romani 12:18)
  2. Un sfert din populaţia Jakartei este sub vârsta de 25 de ani. Rugaţi-vă pentru persoanele tinere care caută un scop în viaţă, ca ei să-L găsească pe Hristos. (2 Timotei 2:22)
  3. Rugaţi-vă pentru creştinii din Jakarta ca să fie înţelepţi şi neobosiţi în a-şi împărtăşi credinţa. (Coloseni 4:6)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.