Ioan Ciobotă: Degeaba ai înțelepciune dacă n-ai înțelepciune

22 aprilie 2021

„Dumnezeu a dat lui Solomon înţelepciune, foarte mare pricepere, şi cunoştinţe multe ca nisipul de pe ţărmul mării.
Veneau oameni din toate popoarele să asculte înţelepciunea lui Solomon. El era mai înţelept decât orice om.” (1 Imparati 4:29, 34, 31)

Însă „Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei. Domnul S-a mâniat pe Solomon, pentru că îşi abătuse inima de la Domnul, Dumnezeul lui Israel, care i Se arătase de două ori. În privinţa aceasta îi spusese să nu meargă după alţi dumnezei; dar Solomon n-a păzit poruncile Domnului.” (1 Imparati 1:4, 9, 10)

Video AICI.

Degeaba ești cel mai bogat om de pe pământ, cel mai înțelept, așa încât vin oameni din toate împărățiile să asculte înțelepciunea ta, dacă n-ai înțelepciune în ceea ce privește închinarea.

Închinarea înaintea Domnului este esențială.

Oricât de înțelept ar fi un om, oricât de puternic ar fi, orice nume ar avea pe pământ, ceea ce contează NU este legat de relațiile lui pe orizontală și de viața lui pe orizontală, pe acest pământ, ci este legat de relația lui cu Dumnezeu, de închinarea înaintea lui Dumnezeu.

Închinarea înaintea lui Dumnezeu este bună și îi este plăcută Domnului atunci când este după voia lui Dumnezeu. Oricine poate să aducă o închinare plăcută lui Dumnezeu, indiferent câtă avere are sau câtă înțelepciune are. Calea Domnului este și poate fi accesibilă chiar și pentru cei care nu au minte, așa spune Biblia.

Deci înțelepciunea nu ține de lumea aceasta și de ceea ce spune lumea aceasta, ci ține de închinarea corectă înaintea lui Dumnezeu Tatăl, în Numele Domnului Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, și prin Duhul Sfânt.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757