Ziua 13: Paris, Franța – #pray30days

Populaţie musulmană: 1.700.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Parisul are una din cele mai mari populaţii de religie musulmană din Europa. Este o comunitate diversă, formată în majoritate din imigranţi din fostele colonii franceze din Africa de Nord şi de Vest.

Mahamadu căzu pe pat epuizat. El tocmai şi-a încheiat tura în locul unde lucra la curăţenie şi are câteva ore libere să se odihnească înainte să înceapă următoarea slujbă, noaptea, când lucrează ca agent de pază. Însă nu îşi poate permite să se relaxeze prea mult, pentru că e zi de duminică, atunci când primeşte vizita familiei extinse, care vine să-l vadă la hostelul unde locuieşte împreună cu alţi o sută de lucrători imigranţi Soninke. Duminică este ziua de întâlnire şi discuţii în familie pentru a hotărî câţi bani trebuie să trimită familiei rămase în satul natal din Mali. Fiica lui Mahamadu din Mali este bolnavă, aşa că el este îngrijorat că nu va avea suficienţi bani şi pentru ea, şi pentru contribuţia pentru apropiatul festival Eid.

Viaţa lui Mahamadu este una tipică pentru cei aproape 100.000 de imigranţi Soninke, care s-au stabilit în capitala Franţei şi suburbiile acesteia şi care lucrează mai multe slujbe pe salarii mici ca să câştige suficienţi bani pentru a-şi susţine familiile rămase în urmă, în Africa de Vest. Cei mai mulţi dintre ei nu au întâlnit niciodată un adevărat urmaş al lui Hristos şi nici nu au auzit Evanghelia. Cu toate acestea, există printre ei câţiva credincioşi care trăiesc în izolare şi care sunt persecutaţi de către comunitatea lor.

Comunităţi Soninke se găsesc în multe locuri din lume, însă ei sunt mai numeroşi, în mod special în Franţa. Ei sunt originari din Africa de Vest, unde s-au ocupat în mod tradiţional cu comerţul. Grupul etnic Soninke s-a convertit la islam în secolul al XI-lea şi sunt aproape toți în întregime musulmani devotaţi – mândri de cei 900 de ani de moştenire religioasă islamică.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru imigranţii Soninke care trăiesc în Paris să îşi găsească slujbele de care au nevoie pentru a-şi susţine familiile din Africa de Vest. (Marcu 12:32-34)
  2. Rugaţi-vă pentru toţi musulmanii din Paris să întâlnească adevăraţi ucenici ai lui Hristos în Paris şi ca tot mai mulţi lucrători creştini să vină în capitala Franţei pentru a răspândi Evanghelia printre musulmani. (Matei 9:38)
  3. Rugaţi-vă pentru protecţia puținilor credincioşi care sunt în comunitatea Soninke, să fie lumină şi ca prin mărturia lor cât mai multe persoane din acest grup etnic să vină la credinţa în Hristos. (Ioan 14:6)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.