Forumul Areopagus: „Teologia Crucii în viziunea lui Martin Luther: câteva reflecții Pascale”

Miercuri, 28 aprilie 2021, ora 19:00 Centrul de Educație Creștină și Cultură Contemporană „Areopagus” din Timișoara vă invită la un Dialog Online. Invitatul moderatorilor Silviu Rogobete și Alex Neagoe este pastorul Dr. Marius Birgean.

Tema dialogului online este: „Teologia Crucii în viziunea lui Martin Luther: câteva reflecții Pascale”.

La marcarea a 500 de ani de la Reformă, vă invităm la o discuție care vă va introduce în principalele aspecte ale Teologiei Crucii din perspectiva lui Luther. Sperăm astfel să adăugăm câteva dimensiuni noi de reflecție Săptămânii Mari, în pregătirea Praznicului Învierii!

Martin Luther (1483-1546), este unul dintre cele mai importante personalități ale culturii europene, lucrările sale contribuind atât la apariția Reformei în cadrul Creștinismului, cât și la construcția modernității și a discursului modern despre libertatea și responsabilitatea individului.

Centrul Areopagus este o organizație non-guvernamentală și non-profit care urmărește să analizeze fenomenul religios și să contribuie la îmbogățirea rolului jucat de comunitățile religioase în România și Sud-Estul Europei.

Evenimentul se va desfășura pe platforma ZOOM AICI! Urmăriți actualizări despre eveniment pe pagina oficială Areopagus sau urmăriți evenimentul Facebook AICI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.