India grav afectată de pandemia de Covid-19

India, Covid-19, Pandemics, Oxygen

„Lideri creştini, pastori şi membri din biserică au pierit dintre noi. Inimile noastre sunt frânte,” este mesajul unui lider evanghelic. Mii de persoane mor fără să mai ajungă la spital.

India trece printr-o perioadă de criză la scară mare, iar infecţia cu Covid-19 pare a fi scăpat de sub control.

Autorităţile au declarat luni, 26 aprilie că s-au înregistrat peste 2.800 de decese în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de până acum. Numărul de infectări zilnice a înregistrat, de asemenea, un record, fiind la peste 350.000. Aceste cifre sunt cele mai ridicate înregistrate în lume până acum.

Mărturiile oamenilor din toată ţara arată un nivel ridicat de panică, oamenii mor acasă sau pe stradă fără a mai avea acces la spital. Lipsa paturilor, a oxigenului şi a medicamentelor îi face pe medici să fie neajutoraţi. Cei care îşi permit apelează la piaţa neagră pentru a cumpăra butelii cu oxigen, însă şi aici preţurile au explodat.

Imaginile prezentate la televiziuni arată desfăşurarea unor operaţiuni de amploare de incinerare a cadavrelor celor decedaţi. Rata de infectare din capitala New Delhi din ultimele zile a fost de 25% de infecţii la numărul de teste realizate, o rată extrem de mare.

Bisericile creştine grav afectate

Liderul Hindustani Covenant Church (HCC), o reţea de biserici evanghelice libere din India, a descris impactul pe care l-a avut Covid-19 în ultimele săptămâni:

„Lideri creştini, păstori şi membri din biserică au pierit dintre noi. HCC trece printr-o perioadă extrem de grea în istoria sa.” Reverendul Steven David descrie cum ceremoniile de rămas-bun se ţin „una după alta, iar mulţi dintre cei răpuşi sunt oameni asupra cărora mi-am pus personal mâinile pentru a-i ordina pentru slujire.”

Rudele, inclusiv copiii rămaşi fără părinţi şi văduvele, îi întreabă pe conducătorii bisericii lucruri precum: „Ce vom face mai departe? Unde să ne ducem? Cum vom trăi de acum încolo?

„Este o responsabilitate imensă pe umerii noştri, de care trebuie să ne achităm cu compasiune. Biserica trebuie să facă paşi spre reabilitarea celor care suferă.”

„Am pierdut mulţi membri din biserică şi mulți tineri, iar unii îndeplineau diverse slujbe în adunare. Rugaţi-vă ca, în locul celor plecaţi, să  vină oameni noi, care să preia poverile responsabilităţii,” a spus Steven David.

Mesajul se încheie cu un apel la rugăciune: „Vă îndemnăm să vă rugaţi pentru pastori, pentru liderii bisericii şi pentru membrii noştri, ca Domnul Isus Hristos să dea mângâiere în aceste vremuri de tristeţe. Vă rugăm să ne sprijiniţi în rugăciune, ca HCC să poată să-şi îndeplinească îndatoririle pe care şi le-a asumat.”

O nouă mutaţie şi efectul adunărilor mari de oameni

Experţii în domeniul medical spun că o nouă mutaţie a virusului descoperită în India (L452R) este responsabilă de explozia numărului de infectări din ultimele zile. Această mutaţie a fost descoperită şi în cel puţin 6 ţări europene.

Alte cauze a creşterii numărului de persoane infectate au fost prezenţa unor mase mari de oameni la festivalurile hinduse recente, sărbătorirea rezultatului alegerilor şi o relaxare generală a măsurilor de distanţare socială în cadrul populaţiei.

Autorităţile încearcă acum să accelereze campania de vaccinare pentru a reduce rata infectărilor. Mai multe ţări europene, printre care Franţa şi Germania, precum şi Statele Unite, Australia şi Pakistanul, s-au angajat să trimită resurse în India. Şi organizaţiile umanitare s-au mobilizat pentru a răspunde la criză.

StiriCrestine.ro vă îndeamnă să vă rugaţi pentru situaţia dificilă din India. Există mulţi misionari care slujesc acolo, printre care sunt şi români. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să cruţe pe toţi cei care sunt în planul Său şi să mângâie familiile celor pe care, în mila Sa, Domnul i-a luat la El.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.