Ultima poruncă a Lui Isus înainte de moarte


Joia Mare sau Joia Patimilor este ziua în care toți creștinii își amintesc de două evenimente petrecute în această zi, acum două mii de ani: Cina cea de Taină și Spălatul Picioarelor ucenicilor de către Iisus. Dar în această zi s-a mai petrecut un eveniment nu mai puțin important. Isus, după ce s-a plecat și a spălat picioarele ucenicilor, a șezut jos și le-a dat ultima Sa poruncă.

Evanghelistul Ioan, supranumit și Apostolul Iubirii, ne relatează că în acea zi de Joi, înainte de moartea Sa, Isus ne-a lăsat nouă, urmașilor Lui, ultimul cuvânt:

„Vă dau o poruncă nouă: SĂ VĂ IUBIȚII UNII PE ALȚII”.

Acesta este Testamentul Lui Iisus: „Dragostea față de oameni”.

În aceste câteva cuvinte sunt cuprinse toate legile, învățăturile și doctrinele creștine. Nimic de adăugat, nimic de șters. Doar atât: Iubire de oameni.

Mai mulți ani în urmă îmi plăceau disputele „teologice” pe tema: care credință este mai dreaptă? Dar, vă recunosc, toate aceste discuții doar gâdilă orgoliul celor care discută și nu au nimic cu credința adevărată. Chiar Isus în ultimul său Cuvânt ne spune clar: unicul lucru prin care oamenii ne pot deosebi că suntem creștini este: Dragostea față de oameni.

Dragostea față de soție, copii, rude, prieteni, vecini, colegi de serviciu, orașul natal, țara în care trăiești și întreaga omenire.

Iubirea de oameni, este Testamentul Lui Isus, lăsat în ajunul morții Sale nouă, urmașilor Săi.

Veaceslav Ioniță
Colecționer de Biblii și traduceri ale Bibliei în limba română din Republica Moldova 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757