Ziua 17: Toronto, Canada – #pray30days

Populaţie musulmană: 500.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Așa-numita Greater Toronto Area (GTA) este cunoscută drept cea mai diversă zonă metropolitană din punct de vedere etnolingvistic din America de Nord și, probabil, din lume. Ea este un exemplu actual a ceea ce a spus Pavel în Fapte 17:26-27: „[Dumnezeu] a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur, să locuiască pe toată fața pământului…”

Cel puțin 500.000 de musulmani trăiesc în Greater Toronto Area, fapt care îi face o minoritate semnificativă într-un oraș care este un centru important la nivel global. Există aproximativ 220 de moschei și comunități de musulmani în GTA. Mulți musulmani au imigrat în Toronto, din cauza războaielor, lipsurilor, sărăciei, dar și din cauza dezamăgirii față de islam, a persecuțiilor și a unor posibilități educaționale mai bune. Majoritatea musulmanilor canadieni provin din țări în care nu au avut ocazia să Îl descopere pe Isus Hristos.

Mohamed, un musulman din Siria, este student la o universitate din Canada. El a mărturisit: „În general, musulmanilor le-ar plăcea să audă că îi menționați în rugăciunile voastre.” Musulmanii își doresc să ajungă în paradis, unde se află Dumnezeu. Dar ei trebuie să vadă că eternitatea cu El vine numai prin cunoașterea lui Isus ca Domn și Mântuitor al lor. Mohamed a spus, că este recunoscător pentru creștinii care se informează despre cum se pot ruga pentru prietenii lor musulmani. Un lucru atât de simplu poate fi o demonstrație profundă a iubirii lui Hristos.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru imigranți să se poată adapta la clima, cultura și viața diferită din Toronto. (Deuteronom 10:18-19)
  2. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să îl atragă pe Mohamed și pe alți oameni ca el la credința în Hristos, astfel încât ei să poată arăta celorlalți musulmani frumusețea Evangheliei. (Matei 25:35-40)
  3. Rugați-vă ca musulmanii din Toronto să se împrietenească cu creștinii de acolo și să aibă parte de experiențe pozitive cu biserica din Canada. (Fapte 17:26-28)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.