Ioan Ciobotă: L-au dus să-L răstignească

„După ce şi-au bătut astfel joc de El, L-au desbrăcat de haina de purpură, L-au îmbrăcat în hainele Lui, şi L-au dus să-L răstignească.” (Marcu 15:20)

Video AICI.

L-au dus să-L răstignească. Asta a făcut rasa umană cu Creatorul ei, cu Fiul lui Dumnezeu, cu Domnul Isus Cristos.

Din punctul de vedere al celor care L-au răstignit, ei credeau că fac un lucru bun și credeau că au punctat o victorie.

Din punctul de vedere al celui rău, la fel, și el credea că a punctat o victorie, credea că a câștigat. Nu știa despre planul ascuns din veșnicii al lui Dumnezeu: de a birui moartea prin moarte și de a aduce pe toți oamenii la Viață. Pe cei care aleg Viața, evident.

Din punctul de vedere al Domnului Isus Cristos, răstignirea a fost evenimentul de minim din viața Lui, cel mai trist lucru care I se putea întâmpla Fiului lui Dumnezeu. El avea la dispoziție legiuni de îngeri, cu ajutorul cărora putea să spulbere pământul într-o clipită.

Gândește-te: dacă ai trece peste un mușuroi de furnici și ele ar vrea să îl ia pe fiul tau și să încerce să îl răstignească. Toate furnicile acelea să se chinuie să-l răstignească pe fiul tău. Poți să le calci în picioare într-o fracțiune de secundă, să le distrugi.

Din punctul de vedere al lui Dumnezeu, la fel stăteau lucrurile. Dumnezeu putea să spulbere întreg pământul într-o fracțiune de secundă, și totuși nu a făcut-o…

L-au dus să-L răstignească pe Domnul Isus…

De ce a fost posibil așa ceva? De ce nu a intervenit nimeni, nici îngerii, nici Dumnezeu Tatăl?

Din dragoste pentru mine și pentru tine !

Autor: Ioan Ciobotă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.