Ziua 21: Basel, Elveția – #pray30days

Populație musulmană: 18.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

„La noi în biserică totul a început atunci când un fotbalist kurd s-a întors la Hristos. El a transmis mai departe cu bucurie și cu multă pasiune mesajul lui Isus familiei și prietenilor săi. Prin el, un prieten, sora lui, prietena lui, vărul său și un alt coleg au venit la Isus.”

Zona metropolitană Basel găzduiește 1,3 milioane de persoane și se extinde pe suprafața a trei țări: Elveția, Franța și Germania. „Valea Bio” (engl. „Biovalley”) de-a lungul Rinului se bucură de
prosperitate economică, datorită sectorului chimic și farmaceutic și a dezvoltării tehnologiei medicale, a nano- și a biotehnologiei. Această industrie a științelor vieții (engl. „life science”) atrage mulți străini în orașul elvețian.

Aproximativ 10% din populația Baselului este musulmană. Mulți au venit mai întâi ca muncitori pe perioadă determinată și mai apoi au solicitat azil în Elveția. Două treimi dintre ei vin din Turcia. Majoritatea celor 8.000 de turci și 10.000 de kurzi, care locuiesc în orașul elvețian Basel, se identifică oficial drept musulmani, dar sunt profund dezamăgiți de situația din țările lor de origine. A trebuit să-și părăsească țările lor (Irak, Siria, Turcia), din motive politice și economice.

Pentru a construi relații și încredere, creștinii din zonă le-au oferit mult timp lecții de germană și au înființat cluburi pentru copii în cartierele de migranți din oraș și din districtele periferice. După decenii de rugăciune, reacțiile pozitive ale generației a doua de kurzi sunt acum foarte încurajatoare pentru comunitățile din regiune.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi cheme și să îi salveze pe mulți musulmani din Basel, și, prin ei, să ajungă să fie făcut cunoscut și printre cercurile lor de prieteni. (Fapte 2:40-42)
  2. Rugați-vă pentru credincioșii elvețieni și migranți, ca împreună, în unitate să fie martori puternici pentru musulmanii care locuiesc în aceste cartiere de migranți. (Psalmul 133:1)
  3. Rugați-vă pentru provocările cu care se confruntă familiile musulmane de imigranți din Basel – provocări care vin în urma mutării într-o cultură foarte diferită și a creșterii copiilor în această nouă cultură. (Psalmul 20:1-5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.