Ziua 22: Sydney, Australia – #pray30days

Populație musulmană: 255.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Musulmanii reprezintă mai puțin de 2% din populația australiană, dar aproximativ 40% din această populație locuiește în orașul multicultural Sydney. Musulmanii din Sydney sunt foarte diferiți din punct de vedere etnic, lingvistic și cultural, provenind din peste 120 de țări.

Ali provine dintr-o națiune musulmană, dar și-a găsit refugiul și un loc muncă în Sydney. Un prieten l-a invitat la părtășie la el acasă, unde mai mulți creștini se adunau pentru rugăciune și studiu biblic. Toată viața lui, Ali fusese avertizat legat de „biserici” și, cu siguranță, nu vroia să fie văzut intrând într-o clădire a vreunei bisericii. Acest oraș părea să fie plin de centre culturale, lăcașuri de cult, dar și locuri de dezmăț…, iar Ali le-a evitat pe toate. Dar această invitație părea diferită. Majoritatea oamenilor care se adunau pentru rugăciune în casa prietenului său, proveneau din țara lui de origine sau din țări învecinate. Ali a fost interesat, dar și sceptic.

Totuși, a mers împreună cu prietenul său pentru a vedea despre ce este vorba.

Ali s-a simțit bine la masă și a rămas uimit de dorința sinceră a grupului de a trăi conform cu Scriptura. Impresionat de felul în care toți se iubeau și se respectau unii pe alții, în ciuda diferențelor de vârstă, gen, statut social și naționalitate, Ali a continuat să participe la întâlnirile de părtășie și a ajuns să-L cunoască și să-L iubească și el pe Isus.

Întâlnirile de părtășie în casă includeau elemente familiare ale ospitalității și ale limbajului țării sale de origine, dar dragostea comunității era radical diferită. Ali a auzit și a crezut Evanghelia într-un mediu plin de dragoste unii pentru alții și pentru cei din jur.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugați-vă ca mulți creștini din Sydney să fie dispuși să le arate dragoste imigranților, studenților și vizitatorilor din țările musulmane. (Efeseni 2:19)
  2. Rugați-vă pentru ca musulmanii din Sydney să vadă dragostea lui Hristos și a urmașilor Săi. (Romani 12:9)
  3. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să lucreze prin inițiativele din întreaga lume a oamenilor, care slujesc pentru a duce Evanghelia celor din țări „închise” pentru slava Lui! (1 Corinteni 9:19-23)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.