Indonezia: patru creștini uciși de extremiști islamiști

Pe insula Sulawesi din Indonezia, patru fermieri creștini au fost uciși de extremiștii islamiști în dimineața zilei de 11 mai. Trei dintre victime erau membri ai Bisericii  Toraja (unul din doi oameni din grupul etnic Toraja este creștin), iar a patra victima era catolică. Unul dintre ei a fost decapitat, potrivit comisarului șef Didik Supranoto, purtător de cuvânt al Forței de Poliție Centrale din Sulawesi.

 „Cinci martori oculari l-au recunoscut pe unul dintre făptași, un bărbat pe nume Qatar, care este membru al MIT (Mujahedin din estul Indoneziei)”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției.

Atacuri recurente asupra creștinilor

Indonezia luptă împotriva terorismului islamist de câțiva ani. În noiembrie 2020, activiștii MIT au atacat o comunitate creștină din Poso, ucigând patru persoane, una dintre victime fiind decapitată iar alta arsă de vie. În 2005, trei tinere creștine cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au fost decapitate în același district din Poso.

Astăzi, 87% dintre indonezieni sunt musulmani și 10% sunt creștini (7% protestanți și 3% catolici). Țara este clasată pe locul 47 în indicele Open Doors de persecuție a creștinilor din 2021.

Sursa | Evangéliques.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.