Jurnal de Misiune: Rugăciune pentru poporul Kangean din Indonezia

În perioada, 21-27 mai 2021, purtăm pe mâini de rugăciune lucrarea de misiune prin traducerea Bibliei în Papua Noua Guinee, Indonezia, Ciad și Caraibe. Dragostea lui Dumnezeu nu are frontiere. Haideți să contribuim la lărgirea Împărăției Evangheliei, susținând în rugăciune misionarii Wycliffe România.

Întâlniri de colaborare cu lucrători rroma – Târgu Mureș
Comitetul proiectului de Traducere a Bibliei în Rromani Standard (TBRS) împreună cu partenerii, au început o serie de întâlniri de colaborare cu lucrătorii romi, în diferite zone din România. Prima întâlnire a avut loc la Oradea în aprilie. Pe data de 22 mai va avea loc a doua întâlnire de genul acesta la Târgu Mureș cu lucrătorii din zonă. Rugați-vă pentru o părtășie frumoasă și o colaborare de viitor în lucrările de traducere și folosire a Scripturii în limba rromani. Continuați să vă rugați pentru pregătirile care se fac în vederea demarării lucrărilor de traducere. Rugați-vă și pentru traducători dedicați și parteneri financiari stabili.

Rugăciune pentru familia Dumitriu: Papua Noua Guinee
Mulțumim Domnului că Mihai și Hajni Dumitriu, misionari în Papua Noua Guinee, au ajuns cu bine în zona Patep in ciuda restricțiilor impuse de creșterea numărului de cazuri Covid. Începând cu luni 24 mai, va  continua cursul de studiere exegetică a Scripturii in satul Dengalu, pentru două săptămâni. Rugați-vă ca Scriptura să-i transforme pe participanți și comunitatea lor după chipul lui Hristos.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kangean, Indonezia
După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Kangean din Indonezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca poporul Kangean să renunțe la practicarea ritualurilor prin care încearcă să potolească spiritele. Rugați-vă ca frica de lumea spiritelor să fie înlocuită cu nădejdea și credința în Dumnezeu. Deși au o mare nevoie de educație și electricitate, cea mai mare nevoie a lor este cea spirituală. Rugați-vă pentru ei.

Protecție în tulburarea politică: Ciad
Odată cu moartea recentă a președintelui Ciadului, țara a experimentat instabilitate, deoarece conflictele au apărut între diferite grupuri. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă o rezolvare pașnică a situației politice a Ciadului. Rugați-vă pentru protecția personalului Asociației de alfabetizare, lingvistică și traducerea Bibliei din Ciad (ATALTRAB) și a organizațiilor sale partenere, precum și pentru personalul din proiectul de traducere a Bibliei din țară.

Separare prelungită: Papua Noua Guinee și Tonga
Lupe Mokena de la Misiunile Wycliffe Tonga (WTM) a început să lucreze cu Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) în noiembrie 2017. În decembrie 2019, s-a întors în Tonga și s-a căsătorit cu Mosese Lui. Imediat după nuntă, amândoi au mers în Papua Noua Guinee. Lupe a rămas acolo iar Mosese s-a întors în Noua Zeelandă pentru a continua studiile și munca. Ei nu se așteptau ca lumea să se cufunde într-o pandemie. Lupe are concediu de un an care a început în ianuarie. Restricțiile de călătorie provocate de COVID-19 îl împiedică pe Lupe să fie cu soțul ei sau să-și viziteze familia în Tonga. Rugați-vă pentru pace și încurajare în timpul acestei separări prelungite. Rugați-vă să se deschidă o cale pentru ca Lupe și Mosese să fie din nou împreună în curând. Rugați-vă pentru conducerea PNGBTA și WTM, deoarece acestea oferă sprijin lui Mosese și Lupe în această situație dificilă.

Lipsă de personal: Ciad
Rugați-vă pentru administrarea Asociației de alfabetizare, lingvistică și traducerea Bibliei din Ciad (ATALTRAB). Mai mulți membri ai personalului au roluri multiple din cauza lipsei de personal și de finanțare. Rugați-vă pentru următoarele persoane, deoarece acestea au multiple responsabilități:
• Dinguemrebeye Roger, care se ocupă de programele lingvistice, promovează folosirea Scripturii și este, de asemenea, consultant în traduceri.
• Keudjitoloum Djetar Frédéric este casier, secretar, manager de centru și se ocupă de IT.
• Le Ndonam Caleb este director și caută finanțe pentru proiect.
Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru disponibilitatea lor de a sluji și credincioșia lor. Rugați-vă ca EL să-i încurajeze și să-i ajute să persevereze. Rugați-vă pentru resursele necesare pentru a dezvolta echipa.

Laudă pentru grija lui Dumnezeu: Caraibe
De câțiva ani, liderii Wycliffe Caraibe s-au rugat pentru oameni care să slujească în comunicare. Lăudați-L pe Domnul. El a adus o persoană dedicată și competentă care s-a alăturat echipei pentru a ocupa funcția de director asistent de comunicare pentru regiunea Caraibelor. Rugați-vă pentru ea în timp ce caută să dezvolte metode creative de comunicare cu bisericile, partenerii, organizațiile și oamenii în timpul pandemiei COVID-19.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107