GO DAY 2021: Cea mai măreață istorisire a tuturor timpurilor

DUMNEZEU MĂ IUBEȘTE

Aceasta este cea mai măreață istorisire spusă vreodată. Este o poveste de dragoste și o tragedie, împreună împletite în una singură. Este povestea ta, este povestea mea, și în același timp este povestea lui Dumnezeu.

Din dragoste, Dumnezeu a făcut deja așa de multe pentru tine. Biblia ne prezintă o realitate fascinantă. Ea ne arată un Dumnezeu iubitor care a creat totul – de la Universul nesfârșit până la mica furnică. Și El, de asemenea, ne-a creat pe mine și pe tine.

Când a început această poveste, nu existau războaie, nu a existat nici nedreptate, nici boală și nici păcat. Omul trăia în Paradis, în armonie cu Creatorul sau. Dumnezeu l-a creat pe om pentru a avea o relație cu el.

„Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune”. Geneza 1:31

AM PĂCĂTUIT

Cea mai mare dramă din istoria omenirii s-a întâmplat chiar de la început. Oamenii au ales să se despartă de Creatorul lor iubitor și să meargă pe calea lor.

Astăzi putem vedea consecințele acelei decizii în lumea din jurul nostru: în loc să trăim în pace și armonie unii cu alții, suntem tulburați de ură, gelozie, boală și război.

Dar cea mai gravă tragedie este separarea noastră veșnică de Dumnezeu. De atunci, căutăm în continuu fericirea și pacea interioară.

Putem găsi adevărata libertate și fericire numai având o relație cu Dumnezeu.

„Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu”. Romani 3:23

ISUS A MURIT PENTRU MINE

Dumnezeu a făcut deja cel mai mare act de iubire pe care omenirea l-a văzut vreodată. Acum 2000 de ani, Isus a venit în această lume. Totul despre El a fost extraordinar: nașterea Lui, viața Lui, moartea și învierea Lui. El a fost singura persoană care a trăit o viață perfectă.

Nu poți trăi niciodată după cerințele lui Dumnezeu! Dumnezeu este sfânt și El nu poate tolera păcatul. Dar ai o șansă: Isus a murit pe cruce pentru tine, ca tu să poți fi iertat de toate păcatele. Astfel poți avea pace cu Dumnezeu și viață veșnică.

Aceasta este cea mai mare dragoste din toate timpurile. Acesta este fundamentul planului lui Dumnezeu de a te salva. Pune-ți viața în mâinile lui Dumnezeu și vei realiza de ce ești aici pe Pământ și încotro mergi.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. loan 3:16

CUNOSCÂNDU-L PE DUMNEZEU

Isus a venit să restabilească legătura ruptă dintre Dumnezeu și omenire. Isus te iubește cu o dragoste nesfârșită; El a dat tot ce a avut pentru tine, ca tu să fii salvat.

El a luat asupra Lui pedeapsa pentru păcatul tău, care altfel te-ar separa de Dumnezeu. Dar acesta nu este sfârșitul povestirii. În a treia zi, Dumnezeu L-a înviat pe Fiul Său din morți.

Dumnezeu te cunoaște. Planul Său pentru tine este cel mai bun. Isus este aici chiar acum. El așteaptă ca TU să iei cea mai important decizie din viața ta. Tu ce vei decide?

„Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” loan 14:6

CARE ESTE DECIZIA TA?

Cum se va termina „Cea mai măreață istorisire a tuturor timpurilor” pentru tine? Alegerea este a ta: Viața ta se va sfârși într-o tragedie veșnica sau in viață veșnica cu Dumnezeu?

Isus vrea să facă parte din viața ta, să-ți ierte păcatele si să-ți dea viața veșnica. Prin Isus poți avea o relație personală cu Dumnezeu. Daca vrei să-L urmezi, predă-ți viața ta în mâinile Lui. Dacă vrei să-ți pui viața în ordine cu Dumnezeu, atunci roagă-te acum:

Doamne Isuse, cred că Tu ești Fiul lui Dumnezeu. Cred că ai murit pentru păcatele mele. Te rog, iartă-mă și intră în inima mea. Cred ca ai înviat din morți și că ești aici, chiar acum. Vino și fii Domnul și Mântuitorul meu. Vreau să Te urmez. Amin!

Acestea sunt elementele de bază importante ale vieții de creștin:

  1. Rugăciunea — vorbește cu Dumnezeu și construiește o relație cu Isus
  2. Biblia – citește Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a afla despre Dumnezeu și căile Lui
  3. Biserica — întâlnește-te cu alți creștini și construiește prietenii cu aceștia
  4. Misiunea — răspândind Evanghelia și experiența ta cu alții

Sursa: Cristos pentru Toți România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.