Germanii sub 30 de ani sunt grupul care crede cel mai mult în Dumnezeu

Un sondaj recent a constatat că 64% dintre tinerii din Germania cred în Dumnezeu și ca 84% s-au rugat cel puțin o dată.

În Germania, statisticile anuale ale principalelor confesiuni protestantă și catolică indică un declin continuu a numărului de credincioşi care frecventează bisericile tradiţionale.

În acest context, atitudinea tinerilor în legătură cu credința creştină publicate în ziarul german Bild sunt surprinzătoare.

Potrivit cercetărilor efectuate de agenția INSA, 64% dintre germanii sub 30 de ani cred în Dumnezeu. 84% spun că s-au rugat cel puțin o dată în viață, iar doi din trei cred că rugăciunile lor sunt ascultate.

Populația este divizată în privinţa credinței în Dumnezeu

În termeni generali, sondajul concluzionează că 48% din populația germană crede în Dumnezeu, în timp ce 42% nu. Din acest al doilea grup, sondajul a constatat că unul din patru recunoaște că nu sunt complet siguri cu privire la inexistența lui Dumnezeu.

Unul din trei germani spune că au avut un fel de „experiență supranaturală” cel puțin o dată.

Evanghelici versus catolici și protestanți

Sondajul constată că, în timp ce 90% dintre membrii bisericilor evanghelice libere (bisericile neoprotestante) spun că sunt siguri că Dumnezeu există. Acest număr scade la 75% în rândul membrilor Bisericii Romano-Catolice și la 64% în rândul membrilor bisericii protestante tradiţionale.

Diferențe între cele trei tipuri de grupuri creștine sunt evidente și în chestiunea rugăciunii. 73% dintre creștinii evanghelici spun că rugăciunile lor au primit răspuns. Catolicii (65%) și protestanții (49%) sunt mai puțin încrezători în puterea rugăciunii.

Învierea și viața de apoi

Sondajul, care a fost publicat de ziarul Bild cu ocazia Sărbătorilor Pascale, a întrebat participanţii şi în legătură cu persoana lui Isus Hristos.

28% dintre cei intervievați au spus că ei cred în relatarea biblică că Isus Hristos a murit pe cruce și a înviat a treia zi.

Întrebat despre viața de apoi, grupul celor sub 30 de ani este cel mai încrezător: 61%. În schimb, doar 23% dintre cei peste 60 de ani spun că ei cred într-o viață de după moarte.

Directorul INSA a concluzionat: „Credința în Dumnezeu și apartenența la o biserică nu mai reprezintă neapărat unul și acelaşi lucru. Tânăra generație, care este destul de dezinteresată de mersul la biserică, crede mai mult decât generațiile mai în vârstă care încă sunt membri ai unei biserici și au fost botezați.”

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.