Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru tabăra de odihnă Wycliffe România

2-8 iulie 2021

Pregătirea pentru plecare pe câmpul de misiune: Tamara
Tamara vine din Biserica Baptistă „Sfânta Treime” din Galați și s-a alăturat organizației Wycliffe România anul trecut. După o perioadă de studiu în Anglia, se află acum în procesul de pregătire pentru a pleca în Africa la mijlocul lunii august 2021. Rugați-vă ca Domnul să găsească oameni și biserici care să o susțină financiar și în rugăciune. Pentru început, va merge pentru un termen de doi ani și are nevoie de promisiuni pentru minim 80% din nevoile financiare pentru această perioadă. Dacă doriți să o susțineți financiar, o puteți face aici. Rugați-vă și pentru pregătirea ei emoțională și spirituală, aprobarea vizei și mai presus de toate călăuzirea și protecția lui Dumnezeu. Citiți ultima ei scrisoare aici.

Tabăra de odihnă Wycliffe România
Săptămâna viitoare, membrii Wycliffe România împreună cu bordul de conducere se întâlnesc la Boga, jud. Bihor, pentru un timp de încurajare și odihnă. Să ne rugăm pentru protecția Domnului pe drum și o părtășie binecuvântată. Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru că avem această oportunitate să ne adunăm împreună să reflectăm la bunătatea Lui și modul în care s-a îngrijit de misionari și lucrarea pe care o facem ca organizație.
 

Rugăciune pentru Lumi M.
Lumi M. se află în ultima lună la studii în Anglia la programul de masterat. Rugați-vă ca Domnul să îi dea înțelepciune, putere și răbdare să finalizeze cu bine toate proiectele și examenele întrucât cerințele cursurilor sunt la un nivel avansat. Rugați-vă să se poată întoarce în siguranță în România la sfârșitul lunii iulie.
 

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kanuri, Niger
După calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Kanuri din Niger, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca acest popor să aibă o foame spirituală și dorința din ce în ce mai mare de a-L cunoaște pe Isus. Rugați-vă ca Domnul să pregătească și să trimită misionari care să facă ucenici ai lui Hristos printre ei. Rugați-vă ca resurse creștine în limba acestui popor să fie dezvoltate, în mod special să aibă acces la Scriptură.
 

Calculatoare recondiționate pentru traducerea Bibliei: Australia, Papua Noua Guinee
Când Lola Fairhead din organizația Wycliffe Australia a auzit că traducătorii care slujesc în Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee foloseau hârtie și pix pentru a face lucrarea de traducere, ea a fost profund mișcată. Traducătorii au nevoie de un computer funcțional pentru a introduce traducerile și pentru a accesa resursele de traducere care sunt disponibile doar în format digital. După ce Lola s-a rugat pentru călăuzire, un partener de rugăciune i-a sugerat să spună bisericilor despre asta. După ce a împărtășit bisericii, pastorul responsabil de misiune, a pus-o în contact cu un om de afaceri din zonă care colectează computere second-hand și le recondiționează pentru a fi utilizate în școli locale și în alte țări. El a răspuns la apelul lui Lola oferind două laptop-uri destul de noi pe care să le poată folosi traducătorii. Mulțumiți-I Domnului pentru grija Sa în acest mod tangibil.

Aproape de linia de sosire: Peru
Datorită unui nou termen limită accelerat, echipa de traducere Eastern Apurímac Quechua s-a confruntat cu multe provocări anul trecut în timp ce a lucrat la finalizarea traducerii Vechiului Testament și a revizuirii Noului Testament. Guvernul a impus o carantină strictă din cauza COVID-19, astfel încât cei cinci traducători nu s-au putut întâlni în persoană câteva luni și doar câțiva au avut acces la internet adecvat. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a încurajat. El a oferit fonduri pentru salariile lor și acces modest la internet până în iulie 2021, așa că ei continuă să avanseze. Rugați-vă:

  • Ca întreaga Biblie să fie pregătită pentru publicare și costurile de tipărire finanțate, până în toamna anului 2021.
  • Ca Bibliile tipărite să ajungă în Peru înainte de începerea sezonului ploios.
  • Pentru finanțarea eforturilor continue ale organizației AIDIA, organizația locală de promovare a Scripturilor, astfel încât Scripturile traduse să fie folosite bine și să aibă un impact maxim asupra vieții oamenilor.

Furnizarea de instruire și echipamente: Statele Unite
JAARS colaborează cu organizații implicate în traducerea Bibliei și oferă:

  • Pregătire spirituală, emoțională și practică pentru personalul care va lucra în medii interculturale.
  • Instruire specializată pentru piloți și mecanici de aeronave pentru a opera în siguranță în locuri îndepărtate și cu provocări.
  • Instruire pentru specialiști IT care mențin internetul, rețelele și alte sisteme ca să funcționeze fără probleme la centrele regionale de traducere.
  • Echipamente precum motociclete, vehicule cu tracțiune integrală, bărci și computere pentru traducătorii în limba maternă, precum și instruirea pentru operarea și întreținerea acestora în condiții de siguranță și eficiență.
  • Echipamente fiabile pentru transportul pe apă și instruire pentru traducători și lucrători lingvistici ale căror proiecte necesită transport pe apă.
  • Rugați-vă pentru înțelepciune pentru instructori în toate aceste forme de instruire. Rugați-vă ca cursanții să dobândească abilități fără dificultate și să le aplice în mod eficient în viitorul lor mediu de lucru. Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu asupra echipamentelor și vehiculelor utilizate pentru a continua activitatea de traducere a Bibliei
Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.