Tabăra Cartea Cărților „Cele ZECE porunci. Moise și Legea” la Ciadîr-Lunga, Republica Moldova

„Cele zece porunci. Moise și Legea” este noua aventură Cartea Cărților explorată și de beneficiarii centrului „Narnia” din Ciadîr-Lunga. Timp de o săptămână, 40 de copiii au învățat să respecte regulile și să vadă dragostea și protecția lui Dumnezeu în împlinirea lor.

Participanții vin din familii social vulnerabile și sunt beneficiarii centrului de zi „Narnia”. Deși sunt familiari cu filmul Cartea Cărților, este prima dată când explorează un modul complet din Academia Cartea Cărților. Timp de o săptămână au învățat noile melodii din programul Cartea Cărților. Au mers pe urmele lui Moise și eroii Cartea Cărților prin diferite jocuri și demonstrații vizuale învățând să iubească pe Dumnezeu, pe aproapele lor și să păzească cele zece porunci. Și-au manifestat cunoștințele și talentele într-un concurs muzical unde au compus propria piesă în stil răp. Sau bucurat maxim de timpul la bazin. Au participat la multe competiții și jocuri captivante de tabără.

Despre rezultatele acestei aventuri ne spune directorul centrului, Maxim Friesen.

„Din observațiile mele, copii au rămas încântați și captivați de programul Cartea Cărților. Până acum noi urmăream doar desenul animat. Este prima dată când implementăm programul Academiei și mă bucur că au fost captivați. Pentru că ei sunt zi de zi cu noi, tot anul împrejur, este greu să-i impresionezi cu ceva. Beneficiarii noștri vin din familii vulnerabile, vin la noi după școală și împreună învățăm integrare socială, dezvoltare emoțională și intelectuală. Zi de zi mâncăm, învățăm, ne distrăm împreună. Mulțumim echipei Cartea Cărților pentru aportul adus în educarea lor. A fost un suflu nou pentru noi ca și echipă și pentru ei. Vă așteptăm oridecâte ori puteți să ne vizitați”, ne-a declarat Maxim Freisen.

Copiii centrului Narnia sunt enciclopedii adevărate. Știu multe lucruri înainte să le spui și pot singuri să te învețe cum ne învață Biblia să trăim.

„Mi-a plăcut foarte mult provocarea de a compune și cânta răp. Este stilul meu de muzică preferat”, ne-a împărtășit Sergiu.

Episoadele din sezonul 3 și timpul la bazin au fost atracția taberei și momentele favorite din agenda taberei.

Eva este voluntar al centrului Narnia. A venit din Germania pentru un an și deși este o fană a filmului clasic Cartea Cărților, este prima dată când descoperă noua versiune și programul educațional Cartea Cărților.

„Am fost plăcut surprinsă de programul bine gândit și noul film Cartea Cărților. Nu știam că există în așa formă. Mi-a plăcut foarte mult să fiu parte din această echipă, să descopăr programul Cartea Cărților ca resursă educațională și sper că o să mai revin. După un an în Republica Moldova plec acasă și iau cu mine oamenii și apusurile fenomenale”, ne-a împărtășit Eva.

Mark este voluntar pentru a doua oară în tabără Cartea Cărților. Pentru ca să ajungă la Ciadir Lunga a parcurs 449 de km.

„Apreciez condițiile create pentru noi ca și echipă și structura foarte bine închegată a programului Academia Cartea Cărților. Sunt încântat că am fost onorat să fac parte din această echipă și să cunosc noi instrumente pentru lucrarea cu copii. Îmi doresc să implementez programul educațional în școala duminicală din biserica de unde vin”, a declarat Mark.

Tabăra Cartea Cărților Cele zece porunci. Moise și Legea sa desfășurat în perioada 5-9 iulie la centrul de zi Narnia. În ultima zi copii au avut surpriza mult așteptată, întâlnirea cu Memo. La final copii au pregătit un program pentru părinți, în care le-au prezentat tot ce au învățat pe parcursul săptămânii, îndemnându-i prin piesele lor răp să respecte cele zece porunci.

Centrul Creștin Narnia prestează servicii educaționale și sociale pentru copii și tineri din familii social vulnerabile. În fiecare zi copiii sunt antrenați într-un program after school cu activități educaționale, artistice și deprinderi de viață.

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.