Unde poți găsi speranța: Adăpostul

Psalmul 91 1:   Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui atotputernic, zice despre Domnul: ‘El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!’ . Da, El te scapă de lațul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăza este credincioşia Lui! Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare. O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. Doar vei privi cu ochii şi vei vedea răsplătirea celor răi. Pentru că zici: ‘Domnul este locul meu de adăpost!’ şi faci din Cel PreaÎnalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, că nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.  Vei păşi peste lei şi peste năpârci şi vei călca peste pui de lei şi peste şerpi. ‘Fiindcă Mă iubeşte – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. Îl voi satura cu viaţa lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea.’ ”

Adăpostul

În acest bine-cunoscut psalm, Dumnezeu vrea să știi pur și simplu că ești în siguranță cu El. El face această promisiune, pentru că El este Dumnezeu. El este Cel care a creat Universul, a pus stelele în locul lor, a format dealurile și munții, a întins cerurile și a marcat temeliile pământului. El este cel care te-a format în pântecele mamei tale și te-a făcut unic şi minunat. El este cel care te-a creat – și a făcut o promisiune că va avea mereu grijă de tine. El pune o singură condiție în acest sens – să-ţi pui încrederea în El. Cu alte cuvinte, El te invită să faci din El locuința ta – locul în care locuieşti, unde îţi ai casa. El vrea să vii acasă și să fii acasă cu El, astfel încât să ai unde te adăposti de furtunile vieții.

Turbulenţe

În prezent, lumea trece printr-o perioadă de turbulenţe, așa cum nu am mai știut până acum în viața noastră. Unii dintre noi poate am trecut prin războoaie și distrugere, pe care mulți alţii nu le-am cunoscut. Este posibil să fi experimentat provocări în viața ta, care te-au afectat în mod semnificativ. De la începutul pandemiei care a cuprins tot globul continuăm să luptăm împotriva unui dușman invizibil. Mulți oameni și-au pierdut viața, iar alții i-au pierdut pe cei dragi. Este un moment în care trebuie să învățăm să ne adaptăm la un nou mod de viață, în timp ce ne luptăm cu fricile și sentimentele de anxietate.

Isaia 43: 2 spune: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.”

Refugiul nostru

Nu ești singur. Dumnezeu este cu tine, El promite să te adăpostească, să te protejeze, să te mântuiască și să-ți răspundă în vremuri de necaz. Lasă adevărul promisiunilor Sale să te împrospăteze când te simți neliniștit și îngrijorat și lasă-L să-ți înlocuiască temerile cu pacea Lui. El este demn de încredere, credincios și fidel promisiunilor Sale!

Rugăciune: Tată Ceresc, mulțumesc pentru protecția ta asupra vieții mele, a familiei mele, a prietenilor și a celor dragi. Vin astăzi la tine și să te fac adăpostul meu. Ia-mi fricile și gândurile neliniștite și înlocuieşte-le cu pacea Ta. Păzește-mă de planurile celui rău – mă încred în Tine și îți mulțumesc că ai fost Adăpostul meu în tot acest timp. În numele Domnului Isus, amin!

Sursa: CBN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.