Peste 2000 de pastori și lideri creștini au murit de COVID în India și Nepal

La 2 iunie, partenerii proiectului Barnabas Fund au raportat că peste 2.000 de pastori și alți lideri creștini au murit de Covid-19 în India. Cel puțin 40 de lucrări sunt în pericol de a fi închise, pur și simplu pentru că nimeni nu este disponibil pentru a înlocui liderii care au murit. Atât India, cât și Nepalul au pierdut mulți lideri ai bisericii în pandemie, lăsând adunările bolnave, înspăimântate, înfometate și lipsite de îngrijire pastorală. Mulți pacienți aflați la recuperare după Covid-19 din India au fost infectați cu „ciuperca neagră” care mutilează sau ucide multe dintre victimele sale. Infrastructura de sănătate a Nepalului, mult mai slabă, face ca situația de acolo să fie și mai critică.

În statul Gujarat, creștinii contestă o nouă lege menită să sporească controlul de stat asupra școlilor religioase. Legea Gujarat privind învățământul secundar și secundar superior prevede că un nou Comitet Central de Recrutare va numi profesorii și directorii. Școlile trebuie să accepte programele de predare în termen de șapte zile sau riscă să le fie anulată autorizația.

Autoritățile anunță un nou amendament anti-convertire care face ca toate convertirile forțate sau frauduloase să fie pedepsite cu până la zece ani de închisoare. Devine ilegal să convingi pe cineva să se convertească cu promisiunea „binecuvântărilor divine”. Dacă legea este aplicată riguros, creștinii ar putea fi urmăriți penal pentru că le-au spus necreștinilor că pocăința și credința în Hristos le vor aduce iertare pentru păcate și viață veșnică.

O văduvă creștină din statul Odisha a fost nevoită să se reconvertească la vechea ei religie animistă tradițională de către sătenii care au amenințat că vor împiedica înmormântarea soțului ei. Soțul, parte din tribul Koya, își mărturisise credința în Hristos și începuse să meargă la biserică împreună cu soția sa. După moartea lui, sătenii Koya au luat cu forța bani de la văduvă, au forțat-o să se alăture comunității lor și au condus înmormântarea în mod tradițional, necreștin. De asemenea, văduva a fost atacată fizic de fratele soțului ei.

Tot în Odisha, o mulțime de aproximativ 150 de extremiști hinduși au atacat și au distrus o biserică construită în satul Bodoguda. Biserica urma să slujească unei comunități formate din douăsprezece familii creștine care trăiesc alături de 60 de familii hinduse.

Cereți ca Tatăl mângâierii (2 Corinteni 1:3) să Își arate compasiunea față de poporul Său din India și Nepal, care suferă pentru cei dragi. Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice noi conducători, plini de credință și de Duhul Sfânt (Fapte 11:24) pentru a-și asuma responsabilități prin puterea Lui. Rugați-vă ca măsurile legale menite să protejeze școlile creștine să nu fie erodate și ca legile anti-convertire să fie abrogate. Cereți ca toți creștinii să fie o mărturie blândă, dar puternică (1 Petru 3:15) în mijlocul câmpului minat al legilor statului. Strigați la Dumnezeu să i se facă dreptate văduvei creștine, ca ea să își practice credința nestingherită. Cereți ca acei credincioșii a căror biserică a fost distrusă să dse încreadă în Hristos, piatra lor de temelie, și să fie împuterniciți să comunice adevărul cu dragoste persecutorilor lor (Matei 5:44).

Sursa: Barnabas Fund

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.