PREDICA de DUMINICĂ: Crezul și Botezul

„Crezul și Botezul” este motivul de sărbătoare în cer și pe pământ. De asemenea este condiția pentru a deschide ușile cerului și revărsarea izvorului harului peste viața celui care alege să creadă și să mărturisească public că Isus Hristos este Domnul.

Astăzi familia Bisericii Baptiste „Isus Salvatorul” din Chișinău s-a mărit cu 19 membri noi. 11 femei și 8 bărbați care au ales să continue această alergare pe pământ de mână cu Domnul Isus.

În mesajul Biblic, pastorul Valeriu Ghilețchi a explicat în trei simpli istoria practicii botezului, care este o decizie conștientă și asumată la maturitate. De asemenea, Botezul este o poruncă, o mărturie publică care exprimă faptul că cel nou convertit a crezut în Domnul Isus ca Mântuitor. Despre precondiția botezului și frumusețea acestui act în conceptul lui Biblic vă invităm să ascultați mesajul integral.

Ioan 22:
22. După aceea, Isus şi ucenicii Lui au venit în ţinutul Iudeii; şi stătea acolo cu ei şi boteza.
23. Ioan boteza şi el în Enon, aproape de Salim, pentru că acolo erau multe ape; şi oamenii veneau ca să fie botezaţi.
24. Căci Ioan încă nu fusese aruncat în temniţă.
25. Între ucenicii lui Ioan şi între un iudeu s-a iscat o neînţelegere cu privire la curăţare.
26. Au venit deci la Ioan şi i-au zis: „Învăţătorule, Cel ce era cu tine dincolo de Iordan şi despre care ai mărturisit tu, iată că botează, şi toţi oamenii se duc la El.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.