PAKISTAN: Dumnezeu a răspuns la rugăciuni și cuplul creștin acuzat de „blasfemie” a fost achitat

Dumnezeu a răspuns la rugăciuni și cuplul creștin acuzat de „blasfemie” a fost achitat, iar în Punjab sătenii creștini sunt terorizați de o gloată de 200 de musulmani.

Un cuplu creștin condamnat la moarte după ce a fost acuzat de „blasfemie” în 2014 a fost achitat de toate acuzațiile într-o audiere la Înalta Curte din Lahore. Shafqat Emmanuel și soția sa, Shagufta Kausar (cunoscută și sub numele de Shagufta Masih), au fost acuzați că au trimis mesaje scrise blasfematoare, chiar dacă ambii sunt analfabeți.

Aceștia au fost condamnați la moarte în aprilie 2014 în baza secțiunii 295-C din Codul penal al Pakistanului, care prevede condamnarea la moarte pentru „remarci” împotriva lui Mahomed, profetul islamului. Cuplul, care are patru copii, a negat întotdeauna acuzațiile. În mai 2021, Parlamentul European a atras atenția asupra lipsei de probe împotriva lor.

Renumitele legi ale Pakistanului privind „blasfemia” sunt adesea folosite prin acuzații false pentru a rezolva resentimente personale.

Cel puțin opt creștini au ajuns cu oase fracturate după ce comunitatea creștină din Chak 5, un sat din regiunea Okara din Punjab, a fost terorizată de o gloată de aproximativ 200 de musulmani. Unul dintre creștini, Mangta Masih, și-a pierdut degetul mare atunci când a fost atacat cu o lamă de seceră, relatează Asian News.it

La 14 mai, un bărbat musulman numit Khalil i-a acuzat pe Mangta și pe alți doi creștini care măturau la intrarea bisericii din sat că aruncă praf asupra sa. Khalil și alți cinci bărbați i-au atacat pe creștini cu arme, rănindu-i pe toți trei. A doua zi, mulțimea de 200 de persoane a lansat un atac asupra caselor creștine. O femeie creștină a raportat: „Fetele tinere au fost agresate și lăsate cu haine rupte.”

Slujitorul bisericii locale, Khalid Mukhtar, a declarat că, în ciuda intervenției rapide a poliției, cele 80 de familii creștine traumatizate din zonă se tem de un alt atac.

Lăudați-L pe Dumnezeu că a răspuns la rugăciuni pentru achitarea lui Shafqat și Shagufta. Bucurați-vă că El îi ascultă pe aleșii Săi care strigă către El zi și noapte (Luca 18:7). Rugați-vă ca acest cuplu să primească îndrumare divină acum când reintră în societate. Rugați-vă ca Domnul să-i protejeze împotriva oricăror reacții violente din partea musulmanilor zeloși. Continuați să cereți să li se facă dreptate celor acuzați de „blasfemie” și ca Duhul Sfânt să îi conducă pe cei aflați în poziții de autoritate, atât politică, cât și judiciară, ca să acorde achitări suplimentare. Strigați către Domnul pentru poporul Său din regiunea Okara, în special pentru Mangta și familia sa, ca toți să experimenteze protecția lui Dumnezeu (Psalmul 32:7) și cereți o relaxare a tensiunilor în regiune.

Sursa: Barnabas Fund

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.