Asia Bibi – O voce a speranței pentru creștinii perscutați!

Asia Bibi, femeia creştină din Pakistan care a petrecut aproape un deceniu în închisoare aşteptând ca soarta ei să fie hotărâtă de instanțele superioare, după ce a fost condamnată la moarte în primă instanţă, fiind acuzată în mod fals de blasfemie împotriva islamului, vrea să fie o voce a speranței pentru creștinii persecutați din toată lumea.

Ea a fost condamnată în 2010, după ce o colegă de serviciu a acuzat-o că a insultat islamul în urma unei dispute. Critica împotriva islamului sau a profetului Mahomed este considerată o infracţiune și este pedepsită cu moartea în Pakistan.

Bibi , acum în vârstă de 50 de ani, s-a adresat miercurea trecută Summit-ului Internațional pentru Libertate Religioasă printr-un mesaj video, mulțumind lui Dumnezeu pentru eliberarea sa și fiind recunoscătoare celor care s-au rugat pentru ea în perioada în care a fost încarcerată.

„Din suflet sunt foarte recunoscătoare Domnului, care m-a salvat din suferințele și dificultățile mele”, a spus ea. „Mi-a dat posibilitatea de a începe o viață nouă împreună cu familia mea”.

Bibi a adăugat că „vrea să fie o voce pentru oamenii credincioşi, creștinii aflați în închisoare și persecutați.”

Ea și-a amintit cum credința ei a izgonit frica.

„Când eram în închisoare, eram foarte îngrijorată pentru copiii și soțul meu. Nu știam unde sunt și dacă sunt în siguranță sau nu. În același timp, mi-am pus încrederea în Domnul0,” a explicat Bibi. „Mulțumesc tuturor fraților și surorilor care s-au rugat și au postit. Din cauza rugăciunilor lor, acum sunt liberă.”

Bibi a mai împărtășit o poveste remarcabilă despre o o pasăre care o vizita în mod regulat atunci când se afla în cele mai întunecate momente din închisoare. Ea crede că pasărea a fost un semn de la Dumnezeu ca mijloc de a-i întări credința.

„Exista un lucru frumos care se întâmpla în fiecare zi în celula mea”, a explicat ea. „La două zile după ce mi-au anunțat pedeapsa cu moartea, am fost adusă în zona din închisoare unde se aflau deţinuţii care îşi aşteptau execuţia. În fiecare dimineață, în jurul orei 3:30 sau 4, apărea o pasăre maro cu ciocul lung și se aşeza deasupra pe peretele despărţitor. Această pasăre venea și în fiecare seară la ora 5. Stătea acolo câte 10 minute dimineața și 10 minute seara. Ea a devenit prietena mea. Vorbeam cu ea și ea îmi ciripea înapoi.”

Ea a continuat: „În timp ce priveam această pasăre în fiecare zi, am încercat să înțeleg ce vrea să însemne acest lucru. Cred că a fost un semn de la Dumnezeu care îmi comunica mesajul Său. Când pasărea venea, mă simţeam încurajată și liniștită. Mă simțeam mângâiată după fiecare astfel de vizită.”

Chiar dacă Bibi îşi aștepta moartea în celula ei, pasărea i-a adus mângâiere și un licăr de speranță, la fel cum Dumnezeu a trimis corbi să-i slujească lui Ilie când acesta se ascundea de cei care voiau să-l omoare.

„Corbii îi aduceau pâine și carne dimineața și pâine și carne seara și bea apă din pârâu” (1 Regi 17: 6).

În cele din urmă, Bibi a fost achitată de acuzaţia de blasfemie de către Curtea Supremă din Pakistan, dar a fost împiedicată să părăsească țara de către oficiali chiar și după ce o cerere formulată de islamiștii fanatici, de a fi anulată achitarea ei, a fost respinsă .

Musulmanii radicali din Pakistan au fost indignați de achitare și au amenințat că o vor ucide. Zeci de mii s-au adunat pe străzi și au cerut moartea ei.

În cele din urmă, a reușit să părăsească Pakistanul în mai 2019 și a găsit un nou cămin în Canada unde s-a reunit cu fiicele ei.

În timpul summitului, Bibi a subliniat că „frații și surorile ei creștine au muncit din greu pentru libertatea mea” și a spus că „le este foarte recunoscătoare tuturor din suflet”.

„Să ne unim mâinile și să stăm împreună pentru a putea fi o voce pentru frații și surorile noastre creștine care suferă și să-i ajutăm să iasă din situațiile grele în care ei se află”, a spus ea. „Așa cum a făcut Domnul pentru mine”.

În luna februarie 2020, Bibi a lansat o carte despre anii ei din închisoare intitulată „În sfârșit liberă”.

În această carte, ea scrie despre persecuția zilnică suferită de minoritatea creștină pakistaneză și povesteşte condițiile degradante și îngrozitoare din închisoarea în care a fost închisă.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.