Pastor din India supus la violențe din partea poliţiei pentru predicarea Evangheliei

Un pastor indian și familia sa au fost forțați să fugă din satul lor din zona Shyampur, districtul Haridwar, statul Uttarakhand, după ce poliția l-a reținut și l-a bătut pentru că și-a împărtășit credința creștină.

Pastorul Sanjay Kumar Bharati a fost arestat în iunie pentru încălcarea restricțiilor COVID-19, conform Morning Star News. Pe perioada arestului, polițiștii l-au torturat și amenințat.

„Deși reclamaţia împotriva mea se referea la încălcarea restricțiilor anti-COVID, polițistul din secția de poliție m-a interogat doar cu privire la „ademenirea sătenilor ca să se convertească”, a spus Bharati.

„De îndată ce am fost condus înăuntrul secției de poliție, unul din poliţişti m-a pălmuit de trei-patru ori și apoi m-a lovit cu pumnul în stomac”, a spus el. „Am fost înjurat și acuzat că am ademenit oamenii și i-am convertit”.

Apoi autoritățile l-au dus într-o altă cameră, unde l-au pus să se întindă pe un pat. Unul dintre ofițeri i-a scos cureaua şi a început să-l lovească fără milă pe păstor peste spate și picioare.

„Iadul s-a dezlănţuit asupra mea, în timp ce m-au torturat cu cruzime timp de 30 până la 40 de minute”, a spus el. „I-am implorat să se oprească. I-am întrebat în mod repetat: ‘Care este vina mea?’ ”

Poliția l-a acuzat pe Bharati că a plătit oameni pentru a se converti la creștinism. El a fost întrebat: „Câți bani dai pentru a atrage oamenii să-și schimbe religia? Spune-ne, de unde primești fonduri? Cine te finanțează?”

Pastorul Bharati spune că nu a încercat să convertească pe nimeni, şi i-a asigurat pe poliţişti că locuiește într-o casă modestă și că nu va lua bani de la nimeni.

„Nu am schimbat religia nimănui”, i-a spus Bharati ofițerului. „Oamenii mă invită în casele lor să mă rog pentru ei și eu mă duc. Toate acestea sunt acuzații și zvonuri false despre mine”.

Înainte de a-l elibera, poliția l-a avertizat că, dacă se va primi o plângere pentru conversie, va fi arestat și trimis la închisoare. Apoi, i s-a ordonat să părăsească satul.

„Câteva zile am suferit mult, am avut picioarelesi fața umflate”, a spus el. „Mi-a curs şi sânge din ureche, după palmele repetate pe care le-am primit, și nu am putut să aud cu acea ureche timp de o săptămână”.

Pastorul Bharati, soția și cei trei copii ai lor s-au mutat la aproape 1.000 de km. depărtare.

Reverendul Babu Samuel, mentorul lui Bharati, a declarat că a este descurajat de atacul împotriva pastorului și a familiei sale.

„Poliția i-a reținut și pe soția și copiii lui Sanjay”, a spus Samuel. „Abia după ce Sanjay i-a rugat să o lase să meargă cu copiii, subliniind că cel mai mic avea doar doi ani, poliția a lăsat-o să plece cu copiii”.

Atacurile împotriva creștinilor și a altor minorități religioase au crescut în India, iar numărul credincioșilor continuă să scadă.

Biserica lui Bharati a avut odată 150 de membri, dar opoziția sătenilor a redus treptat numărul acestora la 50.

„Sătenii au convocat o întâlnire și i-au amenințat pe toți cei care participau la adunare să renunțe la a o mai frecventa, altfel vor fi ostracizați”, a explicat pastorul.

India se situreaza pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuţiei Open Doors din 2021, a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.

Sursa: CBN News

Un comentariu
  1. turian 30 iulie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.