Pe urmele Apostolului Pavel – Episodul 2: Thessaloniki

Din episodul de astăzi aflăm că Pavel a stat în Thessaloniki vreme de trei sabate. Atât. În urma lui a rămas, însă, o comunitate creștină sănătoasă – deși  persecutată, cel puțin în primele secole. Cele două epistole pe care Pavel le trimite ulterior tesalonicenilor sunt, și pentru noi, o încurajare și o calibrare teologică, deopotrivă.

Un vizitator avizat va descoperi în Thessaloniki o multitudine de vestigii paleocreștine, în parte incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În episodul de astăzi puteți vedea o biserică din secolul V d.Hr., cea mai veche biserică creștină funcțională din oraș. Mai bine de un mileniu și jumătate, această clădire a fost unul dintre locurile în care comunități creștine I s-au închinat lui Hristos, generații după generații.

În acest episod aflăm mai multe detalii despre istoria orașului, dar și câteva aspecte interesante despre acuratețea textului biblic.

Un documentar realizat de Liviu Mihăileanu.

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107