Jurnal de Rugăciune: Evanghelia după Marcu în limba Maiwala a fost dedicată în Papua Noua Guinee

Rugăciune pentru familia Dumitriu
Vă invităm să vă rugați pentru poporul Patep din Papua Noua Guinee unde Mihai și Hajni Dumitriu slujesc. Cel rău se luptă să dărâme adevărul propovăduit între ei timp de trei ani, folosindu-se de oameni influenți din comunitatea lor. Ei încearcă să-i atragă chiar și pe cei care au ajuns să cunoască adevărul, să se întoarcă la credințele păgâne și să rezolve problemele din comunitate sau familie folosind practici din domeniul închinării la spirite. Chiar și cei ce au participat în mod regulat la cursul de studiu biblic, și prin prisma Scripturii au început să recunoască realitatea stării lor spirituale, de multe ori au dificultăți în a crede cu adevărat Cuvântul și a respinge gândurile care vin de la cel rău. Rugați-vă ca Domnul să nimicească lucrarea Satanei iar ușa pentru Evanghelie să rămână deschisă! Rugați-vă și pentru refacerea stării de sănătate a lui Mihai și pentru energia lor fizică și spirituală, ca să poată continua lucrarea în ciuda încercărilor prin care trec!

Tabăra de misiune Wycliffe România
Săptămâna trecută, în localitatea Boga, județul Bihor, a avut loc tabăra Wycliffe România pentru mobilizare la misiune. Mulțumim Domnului pentru grija Lui și tuturor celor care s-au rugat pentru buna desfășurare a taberei. Mulțumim Domnului pentru că sunt câteva persoane interesate să se implice în lucrare. Rugați-vă ca Domnul să-i ajute pe participanți să folosească informațiile primite.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kimr, Sudan
După calendarul lunar, în luna august ne rugăm pentru poporul Kimr din Sudan, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-L pe Domnul să trimită lucrători în Sudan pentru a împărtăși dragostea lui Isus cu poporul Kimr. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să înmoaie inimile lor față de creștini, astfel încât aceștia să fie receptivi la Evanghelie. Rugați-L pe Domnul să mântuiască liderii cheie din poporul Kimr care să declare cu îndrăzneală Evanghelia.

Noul Testament în format audio finalizat: Taiwan
Lăudați-L pe Domnul pentru Noul Testament audio finalizat în limbile Amis, Tsou și Tao, lucrare condusă de Wycliffe Taiwan. Aceste înregistrări au fost realizate în strânsă colaborare cu organizațiile partenere din Taiwan. Rugați-vă pentru pașii următori, deoarece echipa de promovare a folosirii Scripturii conectează organizațiile partenere, bisericile și comunitățile lingvistice ale fiecăruia dintre cele trei grupuri de limbi. Mulțumiți-I Domnului pentru ajutorul unui specialist în folosirea Scripturii care este așteptat să sosească în Taiwan în septembrie pentru a asista echipa. Rugați-vă pentru harul Domnului pentru obținerea vizei și pentru o bună relație de lucru cu echipa.

Povestirea orală a Bibliei are impact asupra vieților: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul pentru povestirea orală a Bibliei (OBS) care este folosită pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu în poporul Aekyom din Papua Noua Guinee. La începutul lunii iunie, cinci angajați ai OBS s-au reunit pentru o perioadă de evaluare. Daniel a relatat cum a împărtășit povestirile de Crăciun în timpul unei convenții biblice și că 25 de persoane și-au oferit viața Domnului. Nancy a povestit cum a slujit unei femei foarte bolnave, spunându-i povestirea despre Isus vindecând femeia bolnavă din Marcu 5. Câteva săptămâni mai târziu, această femeie s-a întors la Nancy vindecată, mulțumind Domnului pentru puterea Sa asupra bolii. Rugați-vă ca Cuvântul Domnului să se răspândească pe scară largă și să aibă un impact puternic (Fapte 19:20).
 
Împărtășirea Cuvântului lui Dumnezeu în Aché: Paraguay
Vicente, un traducător al Bibliei în limba Ache din Paraguay, spune cum a lucrat Dumnezeu. „Când a început pandemia globală, toată lumea a trebuit să rămână în casele lor. Am vrut să transmitem mesajul lui Dumnezeu întregii comunități Aché. Dumnezeu ne-a deschis o ușă pentru a porni un radio creștin în comunitatea Ypetimi. În fiecare sâmbătă, noi traducătorii avem două ore să împărtășim Cuvântul lui Dumnezeu în limba noastră Aché și despre importanța de a avea Cuvântul lui Dumnezeu în limba noastră. Încurajăm oamenii să-L aplice în viața lor. Mulți oameni Aché s-au întors la credința în Dumnezeu și la biserică din cauza programului radio. Ei mărturisesc despre puterea lui Dumnezeu în viața lor. Cerem rugăciuni pentru comunitatea Ypetimi și pentru celelalte comunități, ca oamenii să continue să meargă pe calea lui Dumnezeu și să aibă mai multă încredere în El în fiecare zi.”

Evanghelia după Marcu în limba Maiwala a fost dedicată: Papua Noua Guinee
Comunitatea Maiwala s-a reunit pentru a sărbători o etapă importantă din istoria lor pe 23 iunie. A fost dedicată Evanghelia lui Marcu, prima carte tradusă a Noului Testament în limba Maiwala. Dedicarea a fost amânată de mai multe ori din cauza problemelor pandemiei și de securitate din zonă. Consilierul satului i-a felicitat pe traducători și i-a încurajat să lucreze din greu pentru a finaliza restul Noului Testament și a nu întârzia. Traducerea a început în 2001 și a fost o experiență ascendentă în multe feluri. Această zi a marcat o descoperire semnificativă pentru poporul Maiwala și proiectul de traducere. Traducătorii, biserica și comunitatea s-au angajat să lucreze împreună pentru a vedea finalizarea Noului Testament. Lăudați-L pe Domnul pentru această etapă. Rugați-vă ca oamenii să folosească Cuvântul lui Dumnezeu și să experimenteze puterea Sa transformatoare în viața lor. Au fost tipărite inițial 300 de exemplare.

Sursa. Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107