ALGERIA Trei biserici au fost forțate din nou să se închidă

Trei biserici din zona Oran din Algeria au fost închise după un proces care a început în 2017. La 4 iunie 2020, instanța administrativă din Oran a dispus închiderea bisericilor și fiecare clădire a bisericii a fost sigilată la 7 iulie. Bisericile au primit ordin să se închidă pentru prima dată în 2017 și 2018 din partea guvernatorului provinciei Oran, dar toate au fost redeschise până la sfârșitul anului 2018. Decizia instanței rezultă dintr-un dosar depus de guvernator în august 2019 care urmărea forțarea închiderii bisericilor.

Comisiile oficiale au început să viziteze regulat bisericile la sfârșitul anului 2017, cu scopul declarat de a verifica siguranța participanților, dar au cerut și bisericilor să solicite autorizații de la Comisia Națională pentru Culte Non-Musulmane pentru a funcționa. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor cereri din partea unor biserici, comisia nu a emis niciodată vreo autorizație. Cel puțin 20 de biserici au fost închise de la sfârșitul anului 2017, dintre care majoritatea au rămas sigilate până în prezent.

Purtați în rugăciune frații și surorile din Algeria, care au suferit repetate eșecuri cu închiderea bisericii. Rugați-vă pentru redeschiderea bisericilor din Oran și din alte părți din Algeria. Rugați-vă ca ei să fie încurajați de exemplul de fidelitate al lui Isus, să nu obosească sau să fie descurajați (Evrei 12:3). Cereți ca, indiferent de circumstanțele lor, să aibă încredere că nimic nu îi poate separa de dragostea lui Dumnezeu care este în Hristos Isus și că această atitudine îi va atrage pe prietenii și vecinii musulmani către Domnul (Romani 8:35-39)

Sursa: Barnabas Found

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.